Craig scorer mot tidligere arbeidsgivere

Craig Bellamy har gjort det til en vane å score mot sine tidligere klubber, og nå håper han at den trenden fortsetter mot Manchester City i ettermiddag.

I løpet av sine to perioder på Anfield har Bellamy scoret både mot Blackburn, Newcastle og Norwich. Alle har det til felles at waliseren har spilt for dem tidligere. I ettermiddag kommer altså Bellamys forrige arbeidsgiver, Manchester City, på besøk.

Historien viser at Liverpool har vunnet 46 ligakamper mot Manchester City på hjemmebane. 16 oppgjør har endt uavgjort, mens City har vunnet 13 ganger på Anfield.

I fjor vant begge lag 3-0 på hjemmebane i lagenes innbyrdes oppgjør. På City of Manchester Stadium scoret Gareth Barry og Carlos Tevez (2). Dette var Liverpools største ligatap borte mot City siden 1936/37.

På Anfield gjorde Andy Carroll to mål og Dirk Kuyt ett.
Alle målene kom i kampens første 35 minutter.

Liverpool har kun tapt tre av de siste 22 ligamøtene mellom klubbene, og bare fem av de siste 37. På Anfield har de røde scoret i samtlige av de siste 17 ligakampene mot de lyseblå. Den siste målløse uavgjortkampen må man helt tilbake til august 1986 for å finne.

Etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League har Liverpool vunnet 13 av 28 kamper, mens City kun har vunnet fire.

Liverpool har kun tapt en av de siste 12 kampene mot City, og de har unngått baklengsmål i åtte av disse. De røde har tapt bare to ganger mot City på de siste 38 ligakampene mot dem på Anfield.

Liverpool har spilt uavgjort i sine tre siste ligakamper på Anfield. Man må tilbake til januar 1971 for å finne sist de røde spilte uavgjort i fire ligakamper på rad. Den fjerde av disse kampene var mot nettopp Manchester City.

Liverpool er ubeseiret på sine siste ni kamper. De rødes lengste ubeseirede kamprekke siden de gikk 16 kamper på rad uten tap fra november 2008 til februar 2009.

Andy Carroll gjorde sine første mål for Liverpool mot Manchester City på Anfield sist sesong. Dette er også de eneste målene han har scoret for Liverpool på Anfield.

Maxi Rodriguez har gjort åtte mål på de fem siste ligakampene han har startet for Liverpool. Dirk Kuyt venter fortsatt på sitt 50.ligamål for klubben. Det har han gjort siden mai.

Liverpool har kun sluppet inn to mål i første omgang i ligaen denne sesongen, og i sine siste ni kamper har de ikke sluppet inn mål før det 44.minutt. Totalt har de sluppet inn kun seks mål på disse ni kampene. Ingen lag har gjort mer enn ett mål mot dem i disse kampene.

Liverpool og Manchester City hadde sammen med Newcastle sluppet inn færrest mål i Premier League foran denne serierunden. City har scoret hele 23 mål på seks bortekamper i ligaen denne sesongen. Det er nesten dobbelt så mange som noe annet lag. Ni forskjellige spillere har scoret for dem på bortebane. I alle Citys ligakamper på bortebane denne sesongen har det blitt scoret totalt 31 mål.

Etter ni seire på rad tapte City 2-1 mot Napoli i midtuken. I løpet av disse ti kampene har City gjort 34 mål. I løpet av sine seks siste ligakamper har de gjort hele 23 mål. På de 12 ligakampene som har vært spilt til nå har de scoret 42 mål, og på sine 20 kamper i alle turneringer denne sesongen er det kun en de ikke har gjort mål i. Mot Bayern München i Champions League for to måneder siden.

City har nå tangert rekorden i den engelske toppdivisjonen som lyder på 11 seire og en uavgjortkamp på de første 12 kampene fra ligastart. Denne rekorden deler de med Tottenham (1960/61), Manchester United (1985/86) og Liverpool (1990/91).

City har imidlertid ikke holdt nullen i noen av sine fem siste ligakamper, og har klart det bare en gang på de siste ni kampene totalt sett.

Edin Dzeko har gjort åtte ligamål på seks bortekamper for City denne sesongen, mens Mario Balotelli har gjort ni mål på de siste 10 kampene han har spilt.

City har imidlertid kun vunnet en av de siste 20 ligakampene de har spilt på Anfield. Den seieren kom i mars 2003, da Nicolas Anelka gjorde to mål for gjestene. Etter den seieren har de lyseblå tapt seks og klart uavgjort to ganger.

City har kun vunnet ett av de 14 Premier League-møtene mellom klubbene på Anfield, mens de har tapt 10. På disse kampene har Manchester-klubben kun gjort 11 mål.

Gjestene fra Manchester har ikke klart å holde nullen i noen av sine siste 17 bortekamper på Anfield, og har kun klart det en gang på de siste 31 bortekampene mot Liverpool.

City har imidlertid scoret tre mål eller mer i fem av sine seks siste bortekamper i Premier League.

Dommer i dagens kamp er Martin Atkinson.

Kilde: Liverpoolfc.tv