Dalglish foran Blackburn-kampen

Dalglish er glad for støtten laget får på og utenfor banen. Tror troppen er sterk nok til håndtere tett kampprogram. Forklarer valg av straffetager. Vet at Blackburns Yakubu er en trussel.

Kenny Dalglish mener at Liverpools fantastiske lagånd kan være en plattform for fremtidig suksess.
- Jeg har alltid satt pris på støtten vi har her, fra alle, men vi skal aldri ta den for gitt, sa Kenny Dalglish til pressekorpset på Melwood tidligere i dag.

- Vi kommer alltid til å jobbe for å oppnå det vi fortjener. Hvis vi jobber hardt nok og er heldige nok, så kommer vi til å få det vi ønsker.

Liverpool møter Kenny Dalglish’ tidligere klubb Blackburn 2.juledag. Lancashire-klubben ligger sist i Premier League, og det er fem poeng opp til sikker plass.
- Jeg har den største sympatien for Blackburn fordi jeg var der i tre eller fire år. Det var et flott sted for meg å arbeide. Det var noen fremragende mennesker som ledet klubben på det tidspunktet, og jeg ville aldri ha forventet eller forutsett den situasjonen de befinner seg i nå.

- Blackburn er i feil ende av tabellen. De er under litt press, og det virker å være litt uro rundt klubben for tiden. Resultatene har ikke bare å gjøre med det manageren gjør. Du må ha støtte fra spillerne, eierne og selvsagt litt fra tribunen. Frustrasjonen er forståelig på mange måter, men jeg synes ikke det hjelper. Det er trist at det har blitt slik, men sånn er det.

Yakubu har scoret elleve mål i alle turneringer for Blackburn denne sesongen. Fire av scoringene kom mot Swansea tidligere i måneden.
- Hans målantall er ganske imponerende for et lag på bunnen av tabellen. Han er en klinisk avslutter. Han nettet fire mot Swansea og enda ett her om dagen (mot Bolton). Han er en trussel, men det er mange gode spisser som Daniel og Martin har møtt nylig. De har spilt ganske bra. Vi vil ikke driste oss til å si at de kommer til å spille bra, men igjen vil vi ikke anta at Yakubu kommer til å score mot oss heller.

- Det kommer til å bli en brukbar kamp, og det vil bli konkurranse mellom Yakubu og oss selv. Hvis vi mister noen av synet og konsentrerer oss bare om Yakubu, så kommer vi til å få trøbbel. Vi må vise ansvar og passe på alle.

Liverpool har tre kamper på ni dager.
- Alle kamper er viktige, og for oss er det viktig at vi får med oss så mye som mulig fra hver kamp. Om den kommer i løpet av tre dager eller om ti dager, spiller ingen rolle. Vi har en hektisk periode med kamper. Det krever en meget sterk tropp, og jeg tror vi har det. Hvis vi kan være litt heldige, så får vi resultatet som vi alle ønsker.

- Vi tar hver kamp som den kommer. Vi ser på forrige kamp for å se hvordan spillerne har hentet seg inn. Det er mer intenst nå fordi kampene kommer tettere. Desto raskere de kan restituere seg, jo bedre sjanse har de for å spille. Ikke alle spillerne henter seg inn like raskt.

- Dette er et flott eksperiment for å finne ut hvor sterk spillerstallen er. Jeg synes vi har en sterk tropp. Jeg tror vi kanskje er litt heldigere enn andre når det gjelder laguttaket.

Liverpool spilte 0-0 mot Wigan i midtuken. Charlie Adam misbrukte et straffespark som Ali Al Habsi reddet. Liverpool har scoret på kun én av fem straffer denne sesongen.
- Vi vil vente til nærmere kampen for å finne ut hvem som skal spille, og da tar vi en samtale om hvem som skal ta dem.

- Du kan bare trene på tilløpet, du kan ikke trene på noe annet. Du kan ikke komme i samme posisjon på trening som i kamp. Noen synes det er tilfredsstillende å trene på straffer, men ikke andre. Hvis vi er heldige som får et straffespark, så vil vi finne noen til å ta det.

Manageren fikk også spørsmål om han er bekymret for antall misbrukte målsjanser denne sesongen.
- Vi ville like om guttene fikk belønning for fremragende angrepsoppbygging. Vi skal fortsette å skape sjanser, og motstanderen vet at vi kommer til å skape sjanser.

- Det har vært noen inspirerende keeperprestasjoner mot oss, og det kan vi ikke gjøre noe med. Vi må konsentrere oss om å treffe mål. Hvis vi får keeperne til å redde, er det ikke mer å si dersom han er heldig. Det er bare uheldig, men vi skal fortsette å skape dem.

Kenny Dalglish fikk også spørsmål om topp fire. Kampen om ligatittelen virker å stå mellom Manchester City og Manchester United.
- Som vi har sagt tidligere, den beste posisjonen å være i er på toppen. Resten er på en måte det nest beste. Vi kommer til å konsentrere oss om det vi skal gjøre, og det er å ta en kamp av gangen. Deretter skal vi legge sammen poengene, men jeg tror det ikke er noen i ligaen som ikke ville ønske å være i Man Citys posisjon akkurat nå