Dalglish frykter utbrente talenter

Kenny Dalglish mener det er for mange aldersbestemte landskamper. De beste ungguttene kan risikere knallhardt kampprogram fire, fem år på rad.

- Det er en tikkende, tidsinnstilt bombe i fotball. De unge spillerne lider av økningen i antall kamper på den internasjonale terminlisten. Når folk hører uttrykket "klubb versus landslag", er det vanligvis forbundet med en Premier League-spiller som også spiller landskamper, skriver Kenny Dalglish i Mail on Sunday.

- Det som bekymrer meg er økningen i kamper fra U16- til U21-nivå, noe som betyr at våre mest lovende unggutter aldri får fri en hel sommer. Det er svært viktig når de vokser og trenger å hvile kroppene sine dersom de ønsker en lang og problemfri karriere.

- Denne sommeren har vi U21-EM i Danmark, U17-VM i Mexico, U20-VM i Colombia og U19-EM. Hver sommer alternerer våre mest lovende talenter mellom en aldersbestemt turnering i UEFA- eller FIFA-regi.

- Etter en hel sesong med juniorlaget i ligaen og FA Youth Cup i tillegg til at de ofte også spiller for reservene, må de reise med landslagene sine istedenfor for å bygge seg opp foran neste sesong. Når man lar dem gå gjennom det fire eller fem år på rad, ber man om problemer.

- Jeg vil heller beskytte talenter som Conor Coady, Liverpool-spilleren som har vært kaptein for England U17 og U18. Klubbene betaler spillerne lønninger mens de stoler på at andre trenere tar seg av deres velvære og fotballutvikling uten at vi har kontroll over det.

- De nasjonale forbundene vil hevde at internasjonale turneringer er til for spillernes utvikling, men jeg er uenig. Jeg tror de i hovedsak er der for det kommersielle, gjennom sponsorer og tv-inntekter. Da jeg var ung, var det ikke mye mellom U18 og U23 på landslagsnivå.

- Du kunne hvile mellom klubbsesongene mens du utviklet deg, modnet fysisk og kunne spille flere antall kamper. Noe må gjøres. Jeg håper myndighetene lytter.