Dalglish kan fortsette å kjøpe uten å selge

Kenny Dalglish avslører at han ikke er under press for å selge noen spillere, men eierne oppfordrer heller til å styrke stallen ytterligere. Vil ta noe tid før laget er samspilt.

Liverpool har en stor spillerstall og kunne stilt ytterligere en hel startellever i tillegg til de 18 spillerne som var i troppen mot Sunderland lørdag. Klubben har brukt nesten £50M på spillersforsterkninger i sommer, men Liverpools hovedeier John W Henry, som var tilstede på ligaåpningen, har oppmuntret Kenny Dalglish til å signere flere spillere før overgangsvinduet stenger.
- Jeg er ikke under press for å selge. Vi er under større presse for å få noen inn. Eierne har vært fantastiske. Det finnes ikke noe press på noen måte eller av noen form, sier Kenny Dalglish til Liverpool Daily Post.

Liverpool håper imidlertid å kvitte seg med noen overflødige spillere de kommende ukene. Når transfervinduet stenger 31. august, må de røde levere en spillerliste til Premier League på maksimalt 25 spillere født før 1.1.1990, og i denne kategorien har Liverpool i øyeblikket to for mange i spillerstallen. I tillegg kan laget utover i sesongen benytte et ubegrenset antall spillere under 21 år. I pre-season har Kenny Dalglishbrukt totalt 36 spillere.
- Vi har måttet være rettferdige overfor dem vi har på lønningslista. Vi har gitt dem alle en rimelig mulighet til å komme i form og bevise at de var verdt en kamp. Jeg kan ikke se noen grunn til at det ikke er en riktig måte å gjøre det på.

Jordan Henderson, Stewart Downing, Charlie Adam og Jose Enrique fikk alle sine debuter mot Sunderland.
- Det vil ta tid for dem å bli kjent med hverandre, men det viktigste var at de kom gjennom kampen. To av spillerne har nettopp kommet tilbake fra Copa Americva. Det er mye å be om. Men vi visste hva vi gjorde da vi tok ut laget.

- Hvor lang tid vil det ta for å bli samspilte? Det kan skje i neste uke, jeg vet ikke. Det er ingen tidsskala, det er sikkert. De vil få den tiden de trenger.

Også Sunderland har kjøpt mange spillere i sommer, men Steve Bruce valgte kun to nyervervelser, Wes Brown og målscorer Sebastian Larsson, i sin startoppstilling.
- Når du foretar mange forandringer, er det vanskelig å sette dem alle rett inn sammen. Jeg er sikker på at Kenny vil tenke det samme, uttaler Steve Bruce.

- Det kommer til å ta tid, gjør det ikke. Det de har til felles er at de alle er gode spillere. De trenger å spille sammen, finne seg til rette i området og forstå hva Liverpool handler om.

- Det er det vanskelige for oss alle. Nye spillere trenger tid.