Dalglish må selge før han kan kjøpe

Liverpools sommerinnkjøp er foreløpig over, melder Tony Barrett i The Times. Dalglish må nå selge spillere før han får midler til forsterke troppen ytterligere. Midtstopper og venstreback står på ønskelisten. Godin et mulig transfermål.

Etter å ha brukt over £40M på Stewart Downing, Jordan Henderson, Charlie Adam og Alexander Doni ønsker Liverpools eiere, Fenway Sports Group, å få tilbake noe av utleggene gjennom spillersalg.

Dalglish er fortsatt ute etter en midtstopper og venstreback, men hans jakt på ytterligere forsterkninger vil trolig bare fortsette når han har fått solgt spillere som blir regnet som overflødige.

Liverpools manager er fornøyd med forretningene så langt i sommer, men er klar over at det har blitt et større behov for å slanke stallen.
- Vi er henrykt over arbeidet vi har gjort. Om det kommer flere, gjenstår å se. Det avhenger av om spillere forsvinner ut, sier Kenny Dalglish.

Liverpool er åpne for lytte til bud på Christian Poulsen, Brad Jones, Philipp Degen og David N’Gog, mens Paul Konchesky er allerede solgt for £1,5M til Leicester.

Alberto Aquilani og Raul Meireles vil også få tillatelse til å forlate klubben dersom Liverpool mottar betydelige bud. Italieneren er den av de to som mest sannsynlig kommer til å dra. Aquilani ble hyllet av hovedeier John W Henry på Twitter etter preseason-kampene i Asia, men Liverpool har lenge vært forberedt på å selge ham. Fiorentina antas å være klare til å tilby ham en retur til Italia.

Joe Cole vil også få tillatelse til å dra, men Liverpool har oppdaget at hans ukelønn på £110000 skremmer vekk andre klubber. Som resultatet av det fokuserer de røde nå på å få fart på Coles karriere, mens de egentlig ville ha kvittet seg med ham.

Dersom Liverpool lykkes med å selge unna spillere, vil Dalglish få midler til å få inn minst en forsvarsspiller. Diego Godin, som er midtstopper i Atletico Madrid og på Uruguays landslag, er et potensielt transfermål.

Kilde: The Times