Dalglish ser frem til julekampene

Kenny Dalglish ser frem til sin første jul som Liverpool-manager siden 1990. Julekampene er en tradisjon i engelsk fotball, og han ønsker ikke å innføre vinterpause i Premier League.

Liverpool møter Blackburn, Newcastle og Manchester City i løpet av åtte dager.
- Dette blir min første jul som manager på en stund. Det betyr at min kone ikke får ha meg hjemme for første gang på noen år, så det er noen plusser, sier Kenny Dalglish til Liverpool Echo.

- Det spiller ingen rolle når kampene kommer. Du må håndtere dem, men vi liker julehøytiden. Det er en del av fotballtradisjonen, og jeg trives med å være en del av den. Jeg ser frem til den, til intensiteten i den. Det har alltid vært en stor del av spillet, og du må forholde deg til hva som kreves.

- Det spiller ingen rolle hvor mange kamper som skal spilles. Du er involvert, er du ikke? Så jeg har ingen problemer. Jeg kommer til å like det, og jeg vil fortsette med det. Det er noe jeg alltid har gjort.

Kenny Dalglish ønsker ikke at det skal innføres vinterpause i England.
 - Julen krever mye av spillerne. Det er noe som er tradisjon. Vi alle liker høytiden. Vi liker hardt kampprogram, antallet kamper og at kampene kommer tett.

- Hvis PFA ønsker å se på det og sier: «Det blir for mye for spillerne i denne tidsalderen. Vi bør ikke spille så mange kamper på kort tid.». Det tror jeg folk ville forstå, men jeg vil ikke gå for en hel vinterpause.

- Hva ender du opp med når du får vinterpause? Jo, du reiser på turné. Så du spiller likevel kamper, selv om de ikke spilles med like stor intensitet. Hvis vi skulle ha en pause, må det være en skikkelig pause. De forsøkte det i Skottland, og det var det de fleste klubbene endte opp med å gjøre. De reiste til utlandet og spilte noen kamper, og så startet å trene.

- Det handler om mer enn bare klubbene. Spillerne må være representert også. Så la dem sette seg ned og forsøke å bli enige om noe. Hvis de kommer opp med noe, vil jeg bli overrasket.