Dette er Jose Enrique

Jose Enrique Sanchez Diaz ser ut til å bli Kenny Dalglish sitt neste spillerkjøp. Venstrebacken ble født i Valencia den 23.januar 1986.

Enrique går under klengenavnet «El Toro» (Oksen), på grunn av sin hurtighet og sterke fysikk.

- Det kallenavnet fikk jeg av en lagkamerat på det spanske U21-landslaget. Jeg ser på det som et kompliment, sier han selv om den saken.

Enrique ble kåret til Newcastles offisielle «Årets spiller» i 2009/10-sesongen, og kom med på Championship PFA Team of the Season samme sesong. Forøvrig sammen med Andy Carroll.

Som ung gutt måtte Enrique ta valget mellom å satse på en karriere som sprinter eller fotballspiller, etter å ha vært medlem av en friidrettsklubb i Valencia. Hurtighet er med andre ord en av hans sterkeste egenskaper.

Han startet karrieren i Levante, og ble snappet opp av Valencia etter å ha imponert for Levantes B-lag. Han ble umiddelbart lånt ut til Celta Vigo for en sesong. Sommeren 2006 gikk ferden videre til Villarreal. Ett år senere ble han hentet til Newcastle av Sam Allardyce, og skrev under på femårskontrakt med «skjærene».

Enrique spilte 36 kamper for Newcastle sist sesong. Samtlige i Premier League. Han har scoret kun ett mål etter at han kom til England. Den scoringen kom i Newcastles 2-0 seier over Nottingham Forest i mars 2010.

Kilde: Liverpoolfc.tv