Diplomaten Kuyt

Dirk Kuyt var i begivenhetenes sentrum da Nederland spilte 1-1 borte mot et aggressivt Uruguay, og måtte bidra til at temperaturen ikke ble for høy i Montevideo.

En klassisk scoring fra Dirk Kuyt, da han på kjent hvis ristet seg løs dyptinne i feltet på en corner og stusset ballen videre inn i hjørnet med hodet,sørget for at Nederland i går kveld utlignet til 1-1 i Uruguay. Som kjentgjorde Luis Suarez åpningsmålet for Uruguay. Resultatet fullførte en sterkliten turné etter sesongslutt for treskolandet, da man noen dager tidligerespilte 0-0 mot Brasil.

- Gutta var ikke fornøyd med meg da jeg satte inn utligningsmålet, fleipet Dirketterpå til De Telegraaf. 1-1 medførte nemlig til straffespark-konkurranse,hvor Nederland tapte som følge av misser fra Robin van Persie og Eljero Elia.Det medførte også en meget hektisk exit fra gressmatte og stadion for å rekkeet fly hjem og til etterlengtet ferie, derav kommentaren om at de oransje helstville vært ferdige etter 90 minutter.

Erfarne Kuyt ble også brukt som megler av trener Bert van Marwijk under kampensgang. Årsaken var at en meget stygg takling av Diego Lugano på Robin van Persievar i ferd med å sørge for at kampen utartet, og spesielt van Persie var enstund olm i blikket.

- Et slikt overfall hører ikke hjemme på en fotballbane, konstaterte Dirk Kuytetterpå. Van Marwijk skal ha kalt Kuyt til seg med beskjeden om si fra til vanPersie og de andre lagkameratene at nå måtte en holde hodet kaldt.

- Vi har hatt en fin tur, prestert bra fotball og fått resultater, konkluderteDirk. – Nå skal det imidlertid bli godt å komme hjem og vi krysser fingrene forat ingen askesky vil hindre oss videre.