Doni om stor utfordring

Liverpools nye reservekeeper Doni kan få sin mulighet mot Exeter. Brasilianeren legger ikke skjul på at det å fravriste Pepe Reina plassen mellom stengene er hans største utfordring så langt i karrieren.

Kenny Dalglish er forventet å sette opp et sterkt lag kveldens 2.runde i Carling Cup mot Exeter. Et av spørsmålene er om han vil gi Alexander Doni spilletid i mål, og la førstevalget Pepe Reina få en sjelden hvil. Doni har en god CV med landskamper for Brasil og fast spill hos en klubb som Roma, men innrømmer at det blir en svært vanskelig oppgave å kapre plassen til Reina.

- Uten tvil, dette er min største utfordring, sier Doni til LFC Weekly. – På klubbnivå har jeg aldri arbeidet med slik en enorm keeper. Jeg har arbeidet sammen med Julio Cesar på landslaget, men aldri med en keeper som Pepe i en klubb.

- Dette forhindrer ikke at jeg vil gjøre det jeg kan for å ta plassen fra Pepe Reina i Liverpool.

- Jeg er 31 år gammel, slik at jeg vurderer meg selv som en erfaren keeper. Jeg har spilt for noen lag i Brasil, i Europa og på landslaget. Det å være i en situasjon hvor jeg ikke er førstevalget for min klubb, det tror jeg at jeg er rutinert nok til å håndtere.

- Alle vet at Liverpool allerede har en enorm keeper slik at hver gang jeg får en sjanse på laget vil målet være å gjøre mitt beste.

- Pepe har hjulpet meg mye. Han har gitt meg noen råd siden han snakker spansk og vi kan snakke til hverandre på spansk og portugisisk. Han har fortalt meg om noen treningsmetoder som er nokså forskjellige fra Italia.