Downing håper på spilletid i EM

Stewart Downing er en av to Liverpool-spillere i Englands tropp til privatlandskampene mot Spania og Sverige. Vingen legger ikke skjul på at en plass i startelleveren under sommerens EM er målet.

Downing debuterte for England i februar 2005, og har vært ut og inn av laget siden den gang.

- Jeg liker å spille for landslaget, og jeg har vært mye involvert i EM-kvalifiseringen. Vi er klare for EM, og nå er det viktig for meg å ta vare på sjansen til å spille i dette mesterskapet. Jeg har blandede erfaringer med England opp gjennom årene, men jeg trives på landslaget, selv om det har vært en berg- og dalbane, siteres Downing av skysports.com.

- Jeg reiser ikke til EM for å sitte på benken. Jeg ønsker å være involvert, og få spilletid. Hovedsaken blir å bevise at jeg er god nok til å spille på et slikt nivå. Jeg trives i Liverpool, og må konsentrere seg om klubblaget og prestere der, slik at Fabio tar meg med til EM.

Downing leverte imponerende spill for England mot Bulgaria i september, noe som kan tale til hans fordel.

- Jeg likte kampen i Bulgaria. Det var mye angrepsspill, og jeg syntes spillerne fungerte bra sammen. Det var også fint å få et innhopp mot Montenegro, være involvert og bidra til at laget kvalifiserte seg for EM.

- Er vi i bra form når EM spilles i sommer, tror jeg vi kan gjøre det bra. Vi har spillerne og kvalitetene som kreves.