Drømmen om Dublin brast

Kenny Dalglish kunne ikke skjule sin frustrasjon etter at Liverpool røk ut av Europa League for Braga i kveld. De røde klarte aldri å finne veien gjennom et bastant portugisisk forsvar, og dermed ble Bragas straffescoring i den første kampen avgjørende.

- Det var i Portugal det eneste målet ble scoret. Over to kamper var det straffesparket som avgjorde det hele. Det summerer opp de to kampene. Det var ikke mye som skilte lagene, mente Dalglish etter kampslutt på Anfield.

- Braga var godt organiserte, og vi visste på forhånd at ansvaret med å score mål hvilte på oss. Dersom Andy Carrolls heading i første omgang hadde gått inn, ville kampen kanskje fått et annet utfall.

- Faktum er at målet som avgjorde det hele kom fra straffemerket, og det reflekterer hvor jevnt det har vært mellom de to lagene.

- Du trenger ikke å overarbeide målvakten dersom du setter ballen forbi ham. Men vi satte aldri ballen forbi ham. Du må være kreativ om du skal bryte ned et veldig godt organisert forsvar. Enten det, eller så trenger du litt flaks. Vi har ikke hatt flaksen på vår side i løpet av de to kampene, men det antar jeg alle vil si. Som alle andre lag i verden kunne vi hatt bruk for litt mer kreativitet. Vi skiller oss ikke fra andre på det punktet.

Andy Carroll fikk starte sin første Liverpool-kamp, og fullførte samtlige 90 minutter. Dalglish var fornøyd med spissen.

- Han ble på banen lenger enn vi hadde håpet på forhånd, fordi vi behøvde ham da vi trengte å score mål. Han er et fantastisk aktivum. Vi må bare lære oss å få det beste ut av ham. Vi har også egenskaper som han må lære seg å utnytte.

- Vi er glade for at han er tilbake på banen. Vi er på ingen måte skuffet over hans bidrag. Han var litt uheldig som ikke scoret mål. Han hadde en heading like utenfor i første omgang, og i annen omgang hadde han en annen heading der Dirk Kuyt kom i veien.

- Dette var hans første kamp fra start, og vi kan være godt fornøyd med hvordan han spilte.

Nå må Liverpool kapre femteplassen i Premier League for å være sikre på å få spille i Europa neste sesong. Journalistene ville vite om det kunne slå heldig ut i så måte at man nå kun har ligaen å konsentrere seg om ut sesongen.

- Jeg vet ikke om det vil være til hjelp at vi ikke er med i Europa League lenger. Vi hadde muligheten til å kvalifisere oss for Europa neste sesong gjennom å vinne turneringen. Vi må nå prøve å få med oss så mange poeng som mulig fra hver eneste ligakamp fremover. Det ville vi ha forsøkt uansett, så jeg aner ikke om dette vil vise seg å være en velsignelse eller ei.

- Du kvalifiserer deg for Europa kun ved å vinne kamper. Vinner vi nok kamper, og sanker nok poeng, vil vi kvalifisere oss for Europa.