Echo: - Viktig sommersalg

James Pearce i Liverpool Echo mener det er en større utfordring å kvitte seg med daukjøttet i spillerstallen enn å styrke troppen med kvalitetsspillere.

James Pearce jobber for Liverpool Echo og er den journalisten som følger Liverpool FC tettest på Merseyside.
- Kenny Dalglish er med rette optimistisk når det gjelder muligheten til å lokke spillere av topp klasse til Anfield denne sommeren. Liverpools tiltrekningskraft vil sannsynligvis ikke bli ødelagt av fraværet fra Europa League neste sesong, skriver James Pearce i en kommentar i Liverpool Echo.

- Den største utfordringen til Dalglish og fotballdirektør Damien Comolli  de neste månedene er ikke styrkingen av spillerstallen, men å bli kvitt daukjøtt.

- Eierne Fenway Sports Group har ikke lagt skjul på at de er bekymret for at Liverpools lønnsutbetalinger overskrider £100 millioner i året.

- Ikke overraskende ønsker de mer valuta for pengene. Uten e-cupfotball neste sesong må størrelsen på troppen reduseres. De røde har hatt et dusin spillere ute på lån. Få av dem har en rolle for fremtiden.

- Albert Aquilani er den eneste som vil øke transfermidlene betraktelig, men Juventus fortsetter å være tilbakeholden angående en overgang for midtbanespilleren.

- Navn som Philipp Degen, Nabil El Zhar og Emiliano føles kanskje som et gufs fra fortiden og som fansen heller vil glemme, men de er fortsatt Liverpools eiendom.

- Den skadeplagede høyrebacken Degen har tilbrakt sesongen i Stuttgart, mens marokkaneren El Zhar har vært i PAOK Thessaloniki i Hellas. Galatasaray har hatt tjenestene til venstreback Insua, men ingen av de tre har blitt signert permanent.

- Så er det den franske forsvarspilleren Chris Mavinga, som Rafa Benítez signerte i 2009, men han spilte ikke en førstelagskamp før han ble lånt ut til Racing Genk denne sesongen. Mavinga skapt overskrifter tidligere i måneden da hans høye, uvørne takling ødela kjeven til Standard Lieges Mehdi Carcela-Gonzalez.

- Straks de har blitt håndtert av Dalglish, må han rydde opp i Roy Hodgsons overganger. Han forsøker å finne nye klubber til keeper Brad Jones og venstreback Paul Konchesky. Liverpool har ingen mulighet til å få tilbake de £6M de kastet bort på duoen.

- Andre avgjørelser vil bli vanskeligere ettersom manageren ser på prestasjonene til ungdommene som har vært ute på lån for å få verdifull erfaring.

- Det er vanskelig å se hvor Stephen Darby passer inn etter at Martin Kelly og John Flanagan også har tett steget opp fra akademiet. Dalglish må også vurdere Daniel Ayala, Nathan Eccelston, David Amoo og Dani Pacheco.

- Hvis dette ikke var nok, så er det squadpalyers som har blitt værende på Anfield i løpet av sesongen.

- Hvis Liverpools mener alvor om å gjenvinne topp fire-statusen, kan det ikke være rom for spillere som Milan Jovanovic, Joe Cole, Christian Poulsen, Sotirios Kyrgiakos og David Ngog.