Ekstra sikkerhetstiltak rundt Old Trafford

Greater Manchester Police har blant annet innført alkoholforbud rundt Old Trafford når Liverpool gjester Manchester United i FA-cupens 3.runde søndag.

Som følge av rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United har politiet planlagt sikkerhetstiltak i flere uker for å minske bråk og uorden ved helgens FA-cupmøte på Old Trafford.

I FA-cupen får bortelaget tildelt langt flere billetter enn i ligakampene. Liverpool har solgt ut sine 9000 billetter til oppgjøret. I Premier League-kampen i høst var det til sammenligning 3400 tilreisende fra Merseyside. Liverpool-fansen som reiser med offisielle busser vil ankomme via hemmelige ruter for å unngå mulige sammenstøt, og denne gang er også alkoholforbud innført i et stort område rundt Old Trafford. Alkohol vil imidlertid bli solgt inne på stadion. Berusede personer vil ikke bli gitt adgang til old Trafford.
- Vi kommer til å håndhevne reglene mot å drikke på gaten strengt. Tidligere har folk som har drukket i disse områdene stått for ordensforstyrrelser og skapt en fiendtlig atmosfære for andre, uttaler sjefskonstabel Mark Roberts til Daily Telegraph.

- Mange familier med små barn kommer for å se fotball. Vi vil ikke tolerere at berusede mennesker forårsaker ubehag for genuine fans.

- Greater Manchester Police er veldig erfarne når det gjelder politiarbeid ved fotballkamper, og denne kampen er intet unntak. Vi vil ha et passende antall offiserer og ressurser på stadion og i de omkringliggende områdene for både å håndtere hendelser og berolige folk.

- Den store majoriteten av fans som kommer til Old Trafford gjør det for å se fotball, og de oppfører seg upåklagelig. Det er viktig å gi disse ros, for altfor ofte er det en svært liten minoritet som gir ekte fotballfans et urettferdig rykte.

Det vil bli satt in ekstra politi i Trafford, Salford og Manchester, så vel som på jernbanestasjonene. Liverpool-fansen vil som vanlig bli holdt igjen en kort periode etter kampen for så å bli eksortert ut.