Everton fordømmer egne fans

Everton FC har i dag tatt affære etter at opptak fra overvåkingskamera viste at Everton-fans kastet flasker og mynter mot Liverpools spillere under lørdagens Merseyside-derby.

Everton FC skriver på sine offisielle nettsider at klubben fordømmer de supporterne som kastet gjenstander ut på banen under det 216. Merseyside-derbyet. Klubben lover å slå hardt ned på supportere de finner skyldige i å kaste disse gjenstandene.

Representanter for Everton bekrefter at de jobber tett sammen med politiet på Merseyside med å gjennomgå opptak fra overvåkingskameraer gjort under kampen.

- Vi er fullt klar over det som skjedde under lørdagens derby. Vi samarbeider nå med Merseyside-politiet, hvor vi analyserer opptakene fra overvåkingskameraene. Dersom vi klarer å identifisere supportere som kastet gjenstander ut på banen på lørdag, vil vi slå hardt ned på dette, lover Ian Ross som er Evertons Director of Communications.

- Denne oppførselen er totalt uakseptabel, og vil bli fordømt med rette av alle fornuftige Everton-supportere, og det er 99,9% av våre fans, legger han til.

Det var i sluttfasen av lørdagens kamp at det ble kastet flasker og mynter mot Craig Bellamy og Luis Suarez når Liverpool-spillerne skulle ta cornere foran hjemmefansen. Det ble også kastet gjenstander etter Liverpool-spillerne når de feiret sine to scoringer.