Everton U18 - Liverpool U18 1-1

U18-derbyet mellom Everton og Liverpool på Finch Farm endte 1-1, etter at Everton utlignet tre minutter på overtid. Matthew Regan ga gjestene føringen på et straffespark i første omgang.

Liverpools lag: Tyrell Belford, Lewis Hatch, Brad Smith, Joe Rafferty, Matthew Regan, Peter Aylmer, Jack Dunn (Kristoffer Peterson 55), Josh Sumner (Nathan Quirk 90), Raheem Sterling, David Moli (Henoc Mukendi 65), Yalany Baio.
Reserver: Connor Wearing, Tom King.

1.omgang:
1.min: Gråvær og regn på Finch Farm når Everton setter igang mini-mini-derbyet.

2.min: Farlig innlegg inn i Liverpool-feltet fra venstre, men Belford fanger den svake headingen lett.

3.min: Moli legger inn fra høyre, men Dunn kommer akkurat for sent til å få hodet på innlegget. Stor sjansene til gjestene.

8.min: Everton er heldige som får frispark når deres keeper mister ballen foran beina på en Liverpool-angriper, som feilaktig blir avblåst for offside.

11.min: Liverpool har vært det førende laget så langt, med utsøkt pasningsspill. Men den siste pasningen har som regel ikke vært presis nok.

13.min: Liverpool har ballen mye og presser på. Josh Sumner skaffer gjestene en corner. Thomas klarerer Sumners hjørnespark.

14.min: Evertons Chris Long med en horribel takling på Joe Rafferty ute ved sidelinja. Heldig som slipper unna med bare gult kort!

16.min: Evertons Forrester blir frispilt alene med Belford, men avslutningen er forferdelig, og går langt utenfor.

18.min: Everton får corner. Sterling header unna, men blåtrøyene skaffer seg et nytt hjørnespark.

19.min: Jack Dunn redder en Everton-heading etter corneren på streken.

21.min: Enorm dobbeltsjanse for Everton. Lewis Hatch får først taklet bort ballen når en Everton-spiss er alene gjennom, før Brad Smith redder forsøk nummer to fra kloss hold på streken.

23.min: Matty Regan får gult kort etter å ha stoppet en Everton-kontring ved å rive en spiller overende midt på banen.

25.min: David Moli tråkler seg gjennom Evertons midtforsvar, og er utrolig nær ved å score. Spissen får imidlertid ikke skikkelig treff på avslutningen, slik at vertene får klarert så å si på streken.

29.min: Liverpool slår et høyt frispark inn i feltet, som bare er centimetre fra å gå rett i mål.

32.min: Everton klarerer til corner, rett for beina på Moli.

33.min: Sterling løper fra sin oppasser, og skaffer Liverpool straffespark. Muligens litt billig.

34.min: 0-1 REGAN. Keeper går feil vei, og Matty Regan scorer sikkert på straffesparket som settes lavt til venstre.

39.min: Evertons Forrester går høyest i lufta på en høy ball inn i feltet, men Belford er fint nede og redder.

39.min: Moli får en kjempesjanse etter forarbeid av Sterling, men en Everton-forsvarer får kastet seg inn og blokkert skuddet fra 7-8 meters hold.

45.min: Et tilbakespill fra Hatch er nær ved å bli for svakt, men Belford rekker ballen akkurat i tide.

Liverpool leder 1-0 til pause, etter en straffescoring av Matty Regan. De røde åpnet kampen best, holdt ballen i laget og dominerte stort det første kvarteret. Da tråkket Evertons Chris Long til med en takling han var heldig han ikke fikk rødt kort for, og det virket å vekke hans lagkamerater. I minuttene som fulgte produserte i alle fall vertene en rekke enorme målsjanser, og Liverpool var heldige som slapp baklengsmål i denne perioden. Drøye ti minutter før pause fikk Raheem Sterling et tilsynelatende billig straffespark, som Regan altså satte sikkert i mål. Etter dette dominerte Liverpool banespillet ut omgangen.

2.omgang:
46.min: Liverpool setter i gang annen omgang.

48.min: Everton har begynt annen omgang best, og vinner en corner etter en svak klarering av Jack Dunn.

49.min: Hallam Hope legger ned Sterling like før vingen kommer inn i straffefeltet.

50.min: Josh Sumner tar frisparket, og skyter svakt rett på keeper.

52.min: Nå er det Evertons tur til å få frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren. I eksakt samme posisjon som Sterling fikk frispark tre minutter tidligere.

53.min: Adam Thomas skyter frisparket høyt over.

54.min: Lundstram skyter fra distanse, og ballen smeller i stolpen bak Belford. Everton presser på nå.

55.min: Mike Marsh gjør et bytte. Setter inn svenske Kristoffer Peterson for Jack Dunn. Svensken har altså blitt kvitt skaden han pådro seg mot Blackburn i forrige kamp. Forståelig at Dunn blir byttet ut, ettersom han er på vei tilbake etter skade.

58.min: Total panikk i Liverpool-forsvaret etter et høyt frispark. De røde klarer med nød og neppe å få klarert til slutt.

64.min: Regan klarerer med hodet til corner.

65.min: Dier header like utenfor under press på corneren.

65.min: Spissbytte av Liverpool. Henoc Mukendi inn for David Moli.

67.min: Smith blokkerer et innlegg til corner for Everton. Peterson får klarert.

68.min: Ny corner for Everton. Denne blir headet over Heneghan.

72.min: Sterling med et fint gjennomspill til Sumner, som blir lagt i bakken. I det alle tror at dommeren har blåst nytt straffespark til Liverpool, så har linjemannen vinket for offside på Sumner.

73.min: Everton får frispark i farlig posisjon, 20 meter fra mål. Hope setter ballen utenfor.

77.min: Sterling vinner ballen, og finter seg inn i feltet. Avslutningen står imidlertid ikke i stil med det gode forarbeidet.

78.min: Godt stopperspill av Rafferty når Long slår ballen hardt og lavt inn i feltet.

79.min: Aylmer redder på streken, på en meget godt heading etter corner. Ny corner til Everton, som går ut til utspark etter at en Everton-spiller regelrett bommer på ballen inne i feltet. Liverpool heldige som ikke får mål i mot der.

84.min: Lewis Hatch får gult kort for å sparke bort ballen etter at det er blåst.

85.min: Mukendi og Sterling på en farlig kontring, men Sterling løper inn i offside og Mukendi spiller dessverre ballen til ham likevel.

86.min: Brad Smith kommer fremover, og forsøker seg med en avslutning fra distanse. Skuddet blir svakt og ufarlig.

87.min: Sterling med et farlig innlegg fra venstre, som Evertons keeper får slått unna. Baio med et skudd langt utenfor.

88.min: Peterson avslutter i nettveggen fra skrått hold. Burde spilt bedre plasserte medspillere der.

89.min: Raheem Sterling får en kjempesjanse til å avgjøre kampen, når han kommer helt alene med keeper. Dessverre avslutter han svakt, og keeper er nede og får slått ballen unna.

90.mIn: Dobbeltbytte av Everton.

90.min: Long er bare centimetre unna å utligne, men ballen går i nettveggen.

90+1.min: Nathan Quirk kommer inn for Josh Sumner.

90+3.min: 1-1 LONG. Everton vinner en duell i feltet, og Nathan Long setter ballen enkelt i mål fra kloss hold.

90+3.min: Raheem Sterling får gult kort for protester. Mente antagelig at Liverpool skulle hatt frispark for dytting i feltet. Frustrasjonen skyldes sikkert at det var Sterling som ga bort ballen høyt oppe i banen, fordi han avsluttet når han hadde muligheten til å bruke tid ved å gå ned til hjørneflagget.

Nok en gang slipper Liverpool U18 inn et sent og unødvendig utligningsmål. Det samme skjedde mot Barnsley for tre uker siden. Raheem Sterling ble den store syndebukken, da han så absolutt burde ha avgjort kampen på sin kjempesjanse i det 89.minutt, før han unødvendig avslutter et angrep tre minutter på overtid, når han stedet burde ha skjermet ballen ned mot hjørneflagget og la tiden løpe ut. Dermed får Everton et siste angrep, som de utligner på. Liverpool burde imidlertid fått frispark for dytting i den situasjonen. Kampen sett under ett fortjente imidlertid Everton det ene poenget. De fikk blant annet tre forsøk reddet på streken av Liverpool-spillere i løpet av kampen, og hadde også et susende skudd i stanga i annen omgang.