Everton U18 - Liverpool U18 4-0

De røde kom seg aldri etter en sjokkåpning fra den blå naboen, og ble utkjempet og utmanøvrert i dette toppoppgjøret i U18-ligaen.

Liverpool ledet avdeling C i Premier Academy League på målforskjell før Everton vant over Manchester United på lørdag. Med seier for Rodolfo Borrells mannskap i dagens mini-derby på Finch Farm vil Liverpool være favoritt til avdelingsseieren. De røde har to kamper til gode på naboen og en bedre målforskjell. Liverpool står med 12 strake seirer i ligaen. Eneste tapet i 2011 kom mot Manchester United i kvartfinalen i FA Youth Cup. Everton har bare tapt én ligakamp siden oktober.

I det motsatte oppgjøret i november spilte lagene 1-1. Craig Roddan scoret Liverpools mål på retur fra eget straffespark.

Liverpool har forsterket laget med Suso og overårige Tom Ince til dagens møte med Everton.  Raheem Sterling står over grunnet en mindre ankelskade. Også Krisztian Adorjan sliter med en skade, men ikke verre enn at han sitter på benken.

Raheem Sterling, Brad Smith, Adam Morgan og Matty Regan reiser til U17-EM etter mini-derbyet, og mister de tre siste ligakampene.

Liverpool (4-2-3-1):  Stephens; Rafferty, Sama, McGiveron, Smith; Coady [kaptein], Roddan (Adorjan 65); Silva, Suso, Ince (NGoo 62); Morgan.
Ubenyttede reserver: Regan, Belford, Mukendi.

Everton: Roberts, Browning, Hammar, Dier, Bidwell, Lundstram, Barrow, Donegan, Garbutt, Hope, Forrester.

1.omgang:

2.min: Et tydelig aggressivt Everton får den første sjansen, da Forrester header over på et frispark slått inn fra venstre.

3.min: Paul Ince prøver et skudd, men får ikke skikkelig drag på forsøket fra langt hold.

5.min: 1-0 DIER - Den store midtstopperen Dier får heade uforstyrret fra kort hold på en corner og sender ballen kontant i nettet.

8.min: 2-0 HOPE - Et langt fremspill fra Evertons kant går fram til motsatt ende av straffefeltet, og Hope avslutter med et godt skudd ved bortre stolperot.

Hjemmelaget har gått knallhardt ut og har lyktes hundre prosent med taktikken da de så langt har vunnet alt som er av dueller.

17.min: Suso slår inn fra høyre, og en presset Adam Morgan header en liten meter over.

Liverpool synes å ha kommet seg over det verste sjokket som Everton ga dem i åpningen av kampen.

35.min: Everton slår inn fra venstre, Lundstram får mulighet til å skyte på volley fra god posisjon, men rett på Stephens.

36.min: 3-0 LUNDSTRAM - Everton slår igjen inn inn fra sin venstreside, etter at Rafferty faller, og denne gang feiler ikke Lundstram da han header kontrollert inn i hjørnet.

42.min:
Silva går ned i feltet og vil ha straffe, men vingen faller svært lett.

Pauserapport: Det kan ikke ha vært uventet at Evertons juniorlag skulle gå ut i hundre og vel så det fra start foran sitt eget publikum og mot erkerivalen. Likevel så det ut som at Liverpool det første kvarteret ble tatt helt på sengen og det var ikke noe å si på at de blå scoret to tidlige mål. Gode avslutninger, men vertene kom likevel lett til mot et forsvar som ikke har virket trygt og organisert hos elevene til Rodolfo Borrell. Den siste halvtimen av omgangen var jevnere, men fortsatt med Everton et hakk mer aggressive og direkte. Adam Morgan & Co kom ikke til en skikkelig sjanse. Totalt sett 45 meget skuffende minutter av de røde, og en forventer en helt annen innstilling fra starten av 2.omgang.

Liverpool har vært bedre de ti første minuttene etter pause, men sliter med å bryte igjennom mot et tett befolket og hardt arbeidende forsvar hos vertene.

62.min:
Michael NGoo kommer inn for Tom Ince.

65.min: Krisztian Adorjan kommer inn for Craig Roddan.

72.min: Den store svenske midtstopperen Johan Hammar er førstemann i dommerens bok da han takler Morgan hardt bakfra.

75.min: Suso skyter hardt fra 25 meter, men rett på keeper.

78.min: Silva legger inn fra høyre og Michael NGoo får ikke nok på ballen med pannebrasken da han får gå opp alene og heade fra fem meter. En stor sjanse.

83.min: Suso får skutt fra 16 meter, men er ikke skikkelig i balanse og det blir en lett jobb for keeper å redde.

85.min: Donagan skyter for Everton, men en liten meter utenfor den nærmeste stolperota.

86.min: 4-0 FORRESTER - Garbutt bryter fram på høyresiden, og spissen Forrester har en enkel jobb med å sett inn overlegget fra kort hold.

87.min:
 En frustert Adam Morgan får advarsel for en sen takling.

Sluttrapport: Liverpool kom bokstavelig talt på hæla fra starten i dette oppgjøret, og de kom seg aldri etter å ha fått 0-2 i løpet av de første åtte minuttene. Selv om det spillemessig ikke var så mye som skilte lagene under resten av kampen, var Everton mer aggressive, direkte og lot aldri Liverpool komme til med sitt spill. Med mange mann bak ballen hadde man full kontroll, også da de røde prøvde å svare etter pause. Den eneste virkelig sjansen kom da innbytter Michael NGoo headet utenfor på stillingen 0-3. Tynne greier for et lag som har bøttet inn med mål denne sesongen. Everton har med dette fått overtaket i kampen om avdelingseieren, mens Liverpools mye omtalte juniorlag med ett kom seg brutalt ned på jorda igjen.