Få kamper mot Blackpool

Blackpool og Liverpool er to lag som har møtt hverandre relativt sjelden opp gjennom årene. I ligaen står begge lag bokført med åtte seire hver, mens fire kamper har endt uavgjort. Totalt i alle turneringer har Liverpool 18 seire og Blackpool 14, mens ni kamper har endt uavgjort.

Blackpool vant som kjent 2-1 på Anfield i oktober. Charlie Adam nettet på straffe etter 29 minutter, mens Luke Varney økte til 2-0 på overtid i første omgang. Sotirios Kyrgiakos reduserte åtte minutter ut i annen omgang, men kunne ikke forhindre at gjestene tok sin første seier på Anfield på 43 år.

Sist lagene møttes på Bloomfield Road var i august 1970. Kampen ble målløs.

De tre siste gangene som Blackpool har vunnet på Anfield, har Liverpool tatt alle tre poengene på Bloomfield Road.

Liverpool har vunnet fem og spilt en uavgjort på de seks siste besøkene i Blackpool. Sist de røde tapte på Bloomfield Road var i april 1954, da Blackpool vant 3-0.

Liverpools største seier i forlystelsesbyen var en 3-0 seier i det aller første ligamøtet mellom klubbene. Det største tapet kom i november 1932, da Blackpool vant 4-1. De røde har tapt med tre mål også to andre ganger, nemlig 1.juledag 1950 og den nevnte kampen i april 1954.

Liverpool har kun vunnet en av sine siste 11 bortekamper i ligaen, og kun to av de siste 19. De røde har også vunnet kun to av sine ni siste kamper i alle turneringer.

Denne kampen skulle egentlig ha vært spilt 2.juledag, men ble utsatt på grunn av frost. Siden den opprinnelige datoen for kampen har Liverpool vunnet en kamp og tapt tre.

Bare en gang tidligere har Blackpool vunnet begge ligakampene mot Liverpool. Det var i 1946/47-sesongen, en sesong hvor Liverpool vant ligaen!

Blackpool tapte sin forrige hjemmekamp 2-1 mot Birmingham. Oransjetrøyene har tapt to av sine siste sju ligakamper. De har faktisk gjort mål i samtlige av sine kamper på Bloomfield Road denne sesongen.

Hjemmestatistikken i ligaen forteller om to seire, to uavgjorte og tre tap. Seirene kom mot West Bromwich og Wolves. De spilte uavgjort mot Fulham og Everton, men tapte for Blackburn, Manchester City og Birmingham.

10 forskjellige målscorere har stått for de 27 målene som Blackpool har gjort så langt i Premier League.

Kilde: Liverpoolfc.tv