Fakta om Coates

Sebastian Coates Nion er født 7. oktober 1990 og er 199 cm høy. ”Luganito” har engelsk far.

Sebastian Coates Nion er født 7. oktober 1990. Også stopperlegenden Sami Hyypiä har 7. oktober som sin fødselsdag.

Coates er 199 cm høy, og han har bare Peter Crouch foran seg som Liverpools høyeste spiller gjennom tidene.

Coates’ kallenavn blant Uruguay-fansen er “Luganito”, som betyr “lille Lugano”, fordi han er en naturlig etterfølger til landslagskaptein Diego Lugano. Lugano har også tidligere sagt at han forventer at Coates blir landlagskaptein.

Signeringen av Coates betyr at Liverpool nå har to Copa America-mestere i troppen. Luis Suarez ble kåret til turneringens beste spiller, mens Sebastian Coates ble turneringens unge spiller.

20-åringen har faktisk scoret mot en Liverpool-klubb tidligere – Liverpool Fútbol Club – som Coates møtte mens han spilte for Nacional.

I et intervju med Ovacion avslørte Coates at hans landsmann Luis Suarez har hjulpet ham med å overtale ham til å velge Liverpool: – Vi snakket sammen en stund. Han sa at det var en klubb med stor historie og tradisjon. Han gjør det bra der, og det er viktig for meg at det finnes enda en uruguayaner der.

Coates bør ikke ha store problemer med å lære seg engelsk. Sebastians far, Peter, er engelskmann selv. Spilleren har tidligere innrømmet at han har fått undervisningstimer av ham.

Coates debuterte for Nacional mot Bella Vista i en alder av 17 år. Etterpå ble han kåret til kampens beste spiller av journalister i den spanske avisen El Pais.

Siden det har forsvarspilleren startet hver kamp for Nacional utenom suspensjoner og landslagsspill, og har 54 opptredener og fire mål for klubben fra Montevideo.

Coates er for tiden den eneste spilleren i Uruguays nåværende tropp som aldri har tapt en kamp for landslaget.

Coates spilte bare tre måneder av 2008/09-sesongen fo Nacional, Hans prestasoner for tittelmesterne førte til at han fikk den prestisjefulle prisen som “Revelation of the Season” i den uruguayanske ligaen.

Samme sommer spilte han i U20-VM hvor Uruguay gikk gjennom gruppespillet ubeseiret. England og senere mesteren Ghana spilte i samme gruppe.

I 2010/11 vant han nok en tittel med Nacional, og han ble kåret til “Årets spiller” og “Årets forsvarspiller” i Uruguay. Det førte også til at han fikk sin første kamp på landslaget uken før Copa America, i en treningskamp mot Estland.

Skader betydde at Coates fikk muligheten til å spille i turneringen ved siden av Luis Suarez