Fakta om Downing

Liverpool fullførte i går signeringen av Stewart Downing fra Aston Villa. Daily Mirror antyder en fireårskontrakt for 26-åringen, men hvor mye vet du om klubbens nye kantspiller?

Stewart Downing ble født i Middlesbrough 22. juli 1984.

Han signerte for Middlesbrough som skoleelev og debuterte for klubben den 24. april 2002 i en Premier League-kamp mot Ipswich Town.

Etter ni opptredener i Boro ble Downing utlånt til Sunderland, hvor han scoret tre mål på sju kamper.

Da kantspilleren returnerte til Middlesbrough, fikk han plass i startoppstillingen og nettet 22 mål på 206 kamper før han signerte for Aston Villa for to år siden.

Hans karriere i Birmingham-klubben varte i to år. Downing spilte der 75 kamper og scoret åtte mål.

Downing sto for ni assists i Premier League forrige sesong, og det er mer enn noen Liverpool-spiller. Han havnet likt med Charlie Adam, Joey Barton, Peter Crouch, Peter Odemwingie, David Silva og Rafael Van der Vaart på assistoversikten

Engelskmannens siste kamp for Aston Villa var mot Liverpool i sesongavslutningen 2010/11. Villa vant kampen 1-0, og Downing scoret kampens eneste mål.

26-åringen fikk sin landslagsdebut for England 9. mars 2005 i en vennskapskamp mot Nederland på Villa Park. Downing kom inn i andre omgang. Han har så langt 27 A-landskamper.

Downing har vært involvert i flere veldedighetsorganisjoner og samfunnsprosjekt utenfor fotballkarrieren.

Han støtter den nasjonale kampanjen ''No Messin'', som advarer unge til å leke på jernbanelinjen,e sammen med freestyleren Colin Nell og bokseren Amir Khan

Han avholdt en veldighetsmiddag med en spesiell gjest, bokseren Ricky Hatton, for å samle inn penger til Royal Victoria Infirmary i Newcastle 2008. Sykehuset tok seg av Vicky, Stewarts søster, som døde av leukemi da hun var fire år gammel i 1993.

Da han var yngre, pleide faren hans han å sykle ham til trening.

På fritiden liker han å være DJ og vise sine ferdigheter på blant annet Ibiza.

Kilde: Liverpoolfc.tv