Fikk økt overgangssummen

Avisen Ovacion i Uruguay melder at trioen Hector Olmos, Alex Saul og James Baraibar klarte å forhandle frem en forbedret overgangssum for Sebastian Coates i løpet av sitt opphold i England.

I stedet for å motta 6.4 millioner dollar (£3.9M) fikk Nacional-trioen Liverpool til å gå med på å øke summen med 1.6 millioner dollar til totalt 8 millioner dollar (£4.8M), ifølge avisen. Engelske aviser, inkludert Liverpool Echo, opererer med en overgangssum på 11.5 millioner dollar, eller £7M. Det spekuleres i om differansen på £2.2M mellom det Nacional mottar og det Liverpool betaler er agenthonorar.

I tillegg skal Liverpool ha forpliktet seg til å spille to treningskamper mot Nacional. Detaljene om når disse kampene vil bli spilt foreligger ikke ennå. Det er ventet at hver enkelt av disse kampene vil innbringe Nacional 300 000 dollar. Klubbene har også gjort en avtale angående juniorspillere. Eksakt hva avtalen går ut på vites ikke.

Liverpool Echo hevder forøvrig at Coates vil overta Sotirios Kyrgiakos sitt gamle draktnummer, altså trøye nummer 16. Vi understreker at dette ikke har blitt bekreftet fra offisielt hold ennå.