Finaletap for U16

Liverpool U16 tapte finalen i turneringen i Sveits mot et lag fra Sierra Leone. Cooper er likevel fornøyd med hva de røde har fått til på turen.

Liverpool U16 har hatt en flott turnering i Sveits, hvor de vant fire av fem kamper i gruppespillet før de slo Manchester City i semifinalen tidligere i dag. I finalen ventet FC Johansen fra Sierra Leone, og da ble det tap i ekstraomgangene.

Etter målløse 90 minutter scoret FC Johansen tidlig i den første ekstraomgangen, og selv om Liverpool var nær på utligning i ekstraomgangene så ble det afrikanerne som vant turneringen.

- Jeg er veldig stolt over guttene. Jeg synes de har spilt veldig bra disse fire dagene. Det kom alltid til å bli vanskelig i dag, fordi det sto mye på spill, og fordi guttene har hatt fire tøffe dager, sier akademimanager Cooper til Liverpoolfc.tv.

- Det har vært fysisk krevende, med mange minutter spill. Vi har fått noen smeller, så vi har ikke kunnet gjøre mange forandringer på laget. Spillerne ga likevel alt, så jeg er veldig veldig fornøyd med hva de fikk til.

- Det handlet ikke kun om å spille og vinne denne helgen. Det handlet om hva vi kan ta med oss tilbake til akademiet, og at guttene har blitt bedre spillere.

- Jeg tror dagene har kun kan ha gjort oss bra. Vi har opplevd litt av alt. Kamper hvor vi måtte spille fotball og spille oss til målene, men også kamper der vi bare måtte kjempe.

- I finalen slapp vi inn et billig mål, men det måtte noe slikt til for at kampen skulle avgjøres til noens fordel, og på en annen dag kunne det vært i vårt favør.

- Spillerne er nå inne i en fase hvor konkurransen på banen blir tøffere, og så lenge spillerne forstår at det er slik det er på det høyeste nivået, så vil de bli bedre spillere av det. Det har vært gledelig at vi i hver kamp har forsøkt å spille på vår måte. Måten vi er trent til å lære våre spillere på akademiet, og det er alt jeg kan be om.