Fire har vist finger uten å bli straffet

Liverpool akter å dokumentere at minst fire andre spillere har vist fingeren til motspillere eller publikum uten å ha blitt straffet for det, når FA skal ta stilling til om Luis Suarez skal straffes for å ha vist fingeren til Fulham-fansen etter kampslutt på Craven Cottage mandag kveld.

Det var Kenny Dalglish som under sin pressekonferanse i går fortalte at Liverpool FC har funnet frem til minst fire tilsvarende tilfeller, der andre spillere har gjort tilsvarende gester som det Suarez gjorde mandag kveld, og har sluppet unna uten å bli straffet for det. Dalglish ville ikke utdype hvem disse spillerne var. I stedet ba han pressen om å slå på PC'ene sine og finne det ut selv.

Daily Telegraph har funnet frem til tre:

Wayne Rooney mot Chelsea-fans i mai 2011
Gary Neville mot Carlos Tevez i januar 2010
Asheley Cole mot Arsenal-fans i desember 2007

Dalglish er heller ikke enig med de som hevder at episoden på Craven Cottage kan sammenlignes med episoden der Wayne Rooney stakk hodet inn i et TV-kamera og bannet høylyd, mot West Ham i fjor, noe Manchester United-spissen fikk to kampers karantene for.

- Jeg ser ingen likheter mellom de to hendelsene i det hele tatt. På påstå at disse to hendelsene ligner hverandre er som å påstå at en mann ligner en kvinne. Vi har plukket ut minst fire andre tilfeller som er akkurat lik det Suarez gjorde, og ingen av spillerne ble tiltalt en gang. Alt vi ber om er å bli behandlet likt med andre, og at regelverket blir klarere, uttaler Dalglish til The Guardian.

Dalglish har sett seg lei på det han mener er forskjellsbehandling av Luis Suarez kontra andre spillere.

- Folk har full rett til å takle ham, men de må takle ham rent. Det er alt vi ber om. Nå kaster folk seg på denne heksejakten og anklager ham for alt mulig rart. Luis er lykkelig her, og trives i vårt miljø. Men vi må få ryddet disse sakene av veien før vi kan begynne å snakke om mannen som fotballspiller igjen.

- Hans bidrag er viktige for laget. Han behøver ikke å score i hver eneste kamp, så lenge han fortsetter å skape hodebry for forsvarsspillere. Når motstandere må ty til kjeften og ulovlige midler for å stoppe ham, må han gjøre noe riktig. Supporterne ser dette. De vil støtte ham fullt ut på lørdag, for de ser hva som foregår. Det er åpenbart at Luis ikke blir behandlet fair nå.