Flest poeng mot Aston Villa

Søndagens motstander er det laget Liverpool har sanket flest poeng mot i Premier League. De røde med god statistikk på siste kampdag. Lee Probert dømmer.

Noen facts før søndagens avsluttende ligakamp på Villa Park:

+ Liverpool har mulighet til å gjøre sin fjerde “dobbel” denne sesongen. Tidligere har de slått Bolton, Chelsea og Fulham hjemme og borte.

+ Tidlig i desember vant Liverpool 3-0 hjemme på Anfield. David N’Gog, Ryan Babel og Maxi scoret målene.

+ Siden starten av Premier League har de røde vunnet 20 av møtene mot Villa, det har blitt ni tap og åtte uavgjort. På Villa Park har LFC vunnet åtte og tapt fem kamper.

+ Med 68 poeng mot Aston Villa er det motstanderen man har flest poeng i mot, foran 66 poeng mot Newcastle og 61 mot Tottenham.

+ Liverpool har ikke tapt på sine siste 12 kamper på Villa Park. Siste tap var i 1998, da man tok ledelsen på en straffe av Michael Owen, før klubbens tidligere angriper Stan Collymore snudde kampen med to scoringer.

+ To spillere fra Liverpool har scoret hattrick på Villa Park i en ligakamp – Ian Rush i januar 1984 og Robbie Fowler i november 1998. På Anfield har det blitt tre mål fra Bobby Graham (1964), Michael Owen (2000) og Steven Gerrard (2009).

+ Liverpool har scoret i lagets 11 siste bortekamper, siden man tapte 2-0 mot Stoke sist november. Det er den lengste kamprekken i toppdivisjonen. Scoring mot Aston Villa og det vil være best det siste tiåret for Liverpools del.

+ Siden Kenny Dalglish kom tilbake som manager har hans lag tatt 13 poeng av 24 mulige på bortebane.

+ Liverpool har ikke tapt avslutningskampen i ligaen de syv siste sesongene, siden man tapte 2-1 mot Chelsea i 2003.

+ Ni av 18 avslutningskamper i Premier League er blitt vunnet, mens alle fire tapene har vært på fremmed gress.

+ Den største seieren i siste kamp kom i 1990, da det ble 6-1 i Coventry og John Barnes scoret hattrick.

+ Aston Villa har bare tapt en av sine siste syv ligakamper, hvorav tre er vunnet. De har scoret i alle disse syv kampene og i 15 av de siste 16 i Premier League.

+ Aston Villa har tapt fire hjemmekamper denne sesongen, mot Arsenal, Tottenham, Sunderland og Wolves.

+ Dommer er Lee Probert.

+ Laget til Aston Villa i siste ligakamp: Friedel; Walker, Collins, Dunne, L Young, Petrov (Bradley 80), Reo-Coker, Delph (Heskey 90), Downing, Bent, A Young.

Kilde: Ged Rea, liverpoolfc.tv