Fornøyd med debutsesong

Før de to gjenstående ligakampene har Jonjo Shelvey til gode å spille fra start i Premier League, men er likevel fornøyd med å ha vært på banen 19 ganger for de røde i sin første sesong på Anfield.

- Jeg synes det har gått rimelig bra. Det har vært noen oppturer og noen nedturer, men totalt sett er jeg rimelig fornøyd, sier 19-årige Jonjo til LFC Weekly da han skal oppsummere sesongen. – Jeg trodde det skulle bli mer nervepirrende enn det har vært men alle i klubben og byen har fått meg til å føle meg som hjemme. Dette er som en familie og en herlig klubb å spille for. Jeg vil vel si at jeg fryktet ingen da jeg var i Charlton, men dette er et par skritt opp i nivå.

- Du må imidlertid ha tro på deg selv ellers kan du ikke være i en klubb som denne. Nå må jeg prøve å løfte meg enda et hakk opp i forhold til hva jeg har vist denne sesongen, men jeg tror det er noe som kommer med erfaring.

Pr. i dag har den blankissede midtbanespilleren hatt hele 15 innhopp på førstelaget, hvorav 13 i Premier League, mens han startet fire ganger i Europa League. I en hendelsesrik sesong har han kommet tilbake fra skade, blitt benyttet på venstreback og fått være med klubben ut i Europa.

- Da jeg fikk en leddbåndskade i kneet sa de at jeg ville være ute i tre måneder, noe som betydde resten av sesongen, men jeg hadde en virkelig god rehabilitering. Jeg følte meg sterk og var tilbake i troppen tidligere enn forventet. Det var godt å få spilletid igjen, selv om det var på venstrebacken(!)

- Spøk til side, jeg spiller hvor som helst på banen hvis jeg blir bedt om det. Jeg tror det hadde med å gjøre at jeg har mye energi, bra fysikk og er rimelig allsidig. Alt du er ute etter er kamptid.

- Manageren sa til meg: “Har du noen gang spilt venstreback?” Jeg sa: “Nei, men det har jeg lyst til.” Jeg kan komme innover på mitt høyreben og jeg synes det er ok å spille der, og det å spille i ulike posisjoner gir god erfaring.

- Hvis noen hadde sagt til meg før sesongen at jeg skulle spille 19 ganger på førstelaget hadde jeg tatt det med en gang.

- Sammen med de andre yngre spillerne håper jeg vi nå kan komme til Europa League igjen da det vil bety mer spilletid for oss. En kan bare se på kampen vi hadde i Napoli. Det var en atmosfære som var nesten uvirkelig. Å få 0-0 i slike omgivelser var et godt resultat og det var en fin kamp å være involvert i. Liverpool FC har alltid vært forbundet med spill i Europa slik at det hadde vært fint å kunne fortsette den tradisjonen.