Fortsatt usikkerhet rundt Hillsborough-debatt

Steve Rotheram kaller gårsdagens høring rundt mandagens debattplan i Underhuset for en skandale. Det er fortsatt usikkert om mandagens Hillsborough-debatt vil gå som tidligere oppsatt.

En avklaring vil imidlertid komme i løpet av dagen i dag. En protest mot det oppsatte programmet på mandag fra en enslig konservativ parlamentsmedlem har ført til denne usikkerheten hvorvidt debatten vil gå av stabelen som planlagt eller ei på mandag. Parlamentsmedlem Steve Rotheram fra Liverpool er imidlertid overbevist om at protesten vil bli avvist av regjeringen i dag.

- Det er en skandale. På grunn av en protest fra en enslig konservativ parlamentsmedlem må regjeringen vurdere debattplanen på nytt. Men jeg har fått forsikringer om at alt til slutt vil gå etter planen, så jeg føler meg trygg på at debatten fortsatt vil gå som planlagt, sier Rotheram til Liverpool Echo.

Flere av de etterlatte etter Hillsborough-tragedien for 22 år siden planlegger å reise til London for å overvære debatten. Det som skal diskuteres er om alle dokumentene i forbindelse med tragedien skal frigis for offentligheten.

- Det er skammelig at et utskudd av et parlamentsmedlem kan heve seg over ønskene til så mange mennesker. De etterlatte har allerede bestilt sine billetter for å reise ned til London på mandag. Nå kan de bli skadelidende på nytt, raser Rotheram.