Fotballkortutstilling i Oslo på lørdag

«Fotballkortlangtidshukommelse – jakten på fotballens sjel» heter fotballkortutstillingen som Roger Ødegård og Håkon Ohlgren varter opp med på Tilt i Badstugata like ved Rockefeller i Oslo kommende lørdag fra kl 14.00

De to fotballnerdene Håkon Ohlgren (42, prosjektleder i NRKs markedsavdeling og vokalist i Onkel Tuka ) og Roger Ødegård, (journalist i Indre Akershus Blad og festivalsjef i Råtastock) stiller ut utvalgte fotballkort fra sine personlige samlinger fra perioden 1966-1981, med tekster skrevet i neseblod!

24 kategorier fargerike og drittøffe kort vises på bakrommet til Tilt fra barndommens favorittmannfolk. Fordi:

Utstillerne er drittlei dagens fotballkultur, der pysete og bortskjemte spillere som ser ut som boyband-stjerner blir hyllet som helter på en scene der alt som teller er penger.

- Vi lengter tilbake til den tida da spillerne så ut som ekte mannfolk og hadde sammenhengende hår fra ørene helt ned til kronjuvelene. Da heltene så mer ut som skurker/helter fra Det Ville Vesten og spilte deretter:

- Vi så aldri Tommy Smith med gelé i håret. Ei heller Joe Jordan i røde fotballsko. Kortene representerer udødelige barndomsminner for oss - som vi nå ønsker å dele med resten av dagens degenererte fotballsamfunn.
Utstillerne ønsker å reintrodusere sjarmen og varmen i sporten vi lærte å elske med en barnslig og entusiastisk glød beyond liv og død.
For - i motsetning til våre barndoms idealer, ble vi jo aldri eldre enn elleve...

Dørene åpner klokken 14.00.