Frykter sensur av Hillsborough-dokumenter

Det fryktes at enkelte deler av dokumentene som skal frigis om Hillsborough-tragedien vil bli sensurert for offentligheten, melder Liverpool Echo.

I sommer ble det bestemt at detaljerte konfidensielle rapporter i etterkant av Hillsborough-tragedien skulle offentliggjøres. Saken skal opp til debatt i House of Commons 17. oktober etter at en underskriftskampanje for å få frigitt alle dokumentene nådde over 140.000 signaturer.

Anne Williams, som mistet sønnen sin Kevin på Hillsborough, frykter at dokumentene skal sensureres.

- Jeg er bekymret for at det kommer til å være dokumenter, eller deler av dokumenter vi ikke får se. Frykten er alltid "vil dette bli en rettferdig høring?". Tvilen kan gjøre at du begynner å lure på hva regjeringen har å skjule, sier Anne Williams til Liverpool Echo.

Steve Rotheram skal dele bekymringen til Williams, og mulighetene for enkelte til å holde deler av dokumentene skjult for offentligheten. Anne Williams og andre pårørende etter tragedien vil være tilstede under debatten i House of Commons neste måned.

- Denne dagen er veldig viktig for alle familiene. Dave Church som mistet sin 19 år gamle sønn Gary ønsker å vite hvem som brakte sønnen hans til gymnastikksalen på Hillsborough, men på grunn av at det ikke er offentlig hva som hendte etter klokken 3.15 vet han ikke hva som skjedde med han.

- For meg, handler sannheten om hva som skjedde etter det klokkeslettet. Juryen hørte ikke på bevis som kom fra etter klokken 3.15.

- Vi fikk ikke høre om politiet sine feil, og ingen kunne gis skylden. Supportere var fremdeles i live, men ambulansene kom seg ikke inn på banen og oksygen var ikke tilgjengelig for å holde folk i live. Jeg vil fortsette å kjempe for en ny høring, spesielt for tidspunktet mellom 3.15 og 4, avslutter Williams.