Gerrard drømmer om Wembley

Liverpool er blant de 16 gjenværende lagene i Carling Cup, og kaptein Steven Gerrard håper å gå helt til topps i turneringen.

I går kveld spilte Gerrard sine første minutter med offisiell fotball etter et halvt år langt skadeavbrekk. Han forteller at han er tilbake minst like sulten på trofeer som tidligere.

- For en klubb som Liverpool har det gått lang tid siden vi var i en stor cupfinale, så vi tar alle cuper seriøst, ikke minst siden vi ikke spiller i Europa denne sesongen. Det gjør det også litt lettere å benytte et sterkt lag i ligacupen, fastslår Liverpools kaptein i et intervju med BBC.

- Kenny har samlet sammen en fantastisk tropp, og nå har vi to gode spillere i alle posisjoner. Så selv om han skifter på laget og hviler folk, kan vi stille et sterkt lag, slik som nå mot Brighton.

- Når du spiller for Liverpool, har du fått innprentet fra ung alder at alt handler om å vinne trofeer. Det er grunnen til at vi tar cupene seriøst. Det var også beskjeden fra manageren før Brighton-kampen.

- Vi ønsket å komme et trinn nærmere en stor cupfinale, og vi leverte varene. Som kaptein ville jeg elsket å komme til Wembley sammen med guttene og løfte bøtta der.

- Det er godt å være tilbake på banen sammen med guttene. Jeg har vært lenge ute. Alt for lenge, egentlig. Det var godt å dra på seg trøya igjen, og selvsagt fint å vinne.

- Perioden på sidelinjen har vært et mareritt. Jeg blir i dårlig humør av å være skadet og se kampene fra tribunen. Jeg har prøvd å gå på så mange kamper som mulig, for å støtte guttene og prøve å påvirke dem, men det er tøft for meg.

- De siste seks månedene har vært en berg- og dalbane, men nå er det et tilbakelagt stadium. Jeg ser frem til å komme i form, og håper å starte kamper igjen snart.

- Jeg er veldig godt fornøyd med den jobben Kenny har gjort etter at han tok over som manager. Det er mange blide ansikter å se på treningsfeltet, supporterne er fornøyde, og 90% av kampene har vært fantastiske.

- Ser vi bort i fra Tottenham-kampen, har alt vært eksakt slik jeg håpet på, og det gjør deg enda mer desperat og sulten på å komme tilbake på laget. Det har vært noen frustrerende måneder, men samtidig er det hyggelig at laget har hatt god fremgang. Kjøpene som har vært gjort har også vært gode, og alle i klubben smiler nå.

- Jeg synes vi var fantastiske i første omgang mot Brighton, og kunne ha avgjort kampen da. Hadde vi satt sjansene våre, kunne vi ha ledet med både tre og fire mål. Men du vet at i slike cupkamper vil det alltid være perioder der motstanderen presser på.

- Gus Poyet har satt sammen et fantastisk lag, som spiller bra. De føler sikkert at de burde ha fått ekstraomganger. Det ville ikke ha vært verdens undergang for meg, for da ville jeg ha fått en halvtime til på banen.

- Men vi er glade for å være videre til neste runde, og ser nå frem til lørdagens trekning og er spente på hvem som blir vår motstander i neste runde.

- Craig Bellamy gjorde en fantastisk kamp. Det var det vi kjøpte ham for. Han er hurtig, og alltid farlig. Avslutningen hans da han scoret var meget bra, og han var uheldig som ikke scoret et mål i verdensklasse da han nesten brakk tverrliggeren med frisparket sitt. Vi er glade for å ha ham her, og jeg tror fansen har fått en forsmak på hva han vil gi oss resten av sesongen.