Gerrard fryktet karrieren var over

Steven Gerrard innrømmer at han har vært langt nede, og undret på om han ville kunne komme tilbake fra den siste skaden. Rafael Benitez ba ham om ikke å kritisere Hicks og Gillett.

- Det er bare naturlig at du begynner å tvile, det er ulike ting som du begynner å tenke på, sier Stevie G i et intervju med LFC Weekly. Kapteinen har nylig kommet tilbake på banen etter et halvt år ute som følge av en lyskeskade med to påfølgende operasjoner.

- Da jeg fikk skaden visste jeg at det ville være noe som var alvorlig, noe jeg ikke hadde vært vant til. Jeg skal innrømme at jeg aldri tidligere har vært så langt nede som fotballspiller.

- Før operasjonen hadde jeg stadig noen små plager og måtte få sprøyter for å kunne spille. Jeg visste jeg ikke var helt i orden. Jeg prøvde å presse kroppen, men det var ikke den virkelige meg og jeg var ikke den spilleren jeg ønsket å være.

- Jeg kunne ikke være med på treninger og kom inn dagen før en kamp for å prøve å få inn den siste økten, eller fikk injeksjoner slik at jeg kunne spille neste dag. Du kan bare gjøre det visst lenge før kroppen sier stopp, og til slutt ville ikke lysken mer.

- Da det skjedde var jeg langt nede og det tok lang tid før jeg så positivt på det igjen. Det var trolig ikke før etter et par uker etter operasjonen, da jeg kunne kaste krykkene, at jeg begynte å se lysere på det.

- Det har uten tvil vært de tøffeste seks månedene av min karriere.

Steven Gerrard og Jamie Carragher har måttet tåle kritikk, bl.a. fra Pepe Reina i sistnevntes biografi, fordi de ikke kritiserte eierne Hicks og Gillett da eierstriden var som verst i klubben. Gerrard tar nå bladet fra munnen og sier at han ble fortalt av sin manager at han ikke skulle uttale seg.

- Den eneste årsaken til at jeg ikke snakket ut var fordi Rafa Benitez ønsket at jeg ikke skulle gjøre det, forklarer Steven Gerrard. – Jeg spurte om jeg burde si noe, men han fortalte meg at jeg skulle overlate det til ham.

- Når en situasjon som dette skjer synes jeg ikke det er spillernes ansvar å blande seg inn. Hvis jeg og Jamie hadde kritisert dem, tror jeg ikke eierne hadde sagt «ok, da vil vi selge klubben £100M billigere».