Gerrard stifter veldedighetsorganisasjon

Jamie Carragher har sin 23 Foundation. Steven Gerrard vil ikke være noe dårligere, og stifter i likhet med Carragher nå sin egen veldedighetsorganisasjon.

Steven Gerrard Foundation (SGF) har som målsetting å hjelpe vanskeligstilte barn. Liverpool-kapteinen har valgt ut to veldedige formål som skal få nyte godt av organisasjonens midler nå i startfasen. Dette er Clair House Hospice og Fairbridge Merseyside.

SGF vil samarbeide med Consortium for Street Children (CSC) for å samle inn penger til gode formål både nasjonalt og internasjonalt, men nå i startfasen vil man altså ha spesielt fokus på lokale behov i Liverpool.

SGF sier at de akter å hjelpe barn og unge som har behov for økonomisk støtte, på grunn av sykdom, skilsmisser, funksjonshemminger, at de har havnet på gata, fattigdom, eller problemer på skolen.

- Jeg er henrykt over å starte denne organisasjonen. Pengene vi får inn vil hjelpe tusenvis av vanskeligstilte barn til en lysere fremtid både her i Storbritannia og utenfor landets grenser. Jeg ser frem til å samarbeide med SGF sine partnere, for å bidra til forbedre barns liv, uttaler Steven Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Det er med stor glede jeg gir noe tilbake til byen min. Jeg har besøkt flere organisasjoner i Liverpool, og de trenger desperat penger. Jeg føler jeg er i en posisjon der jeg kan bidra til å få inn masse penger. Det er det minste en fotballspiller som har oppnådd så mye suksess som meg kan gjøre.

- Jeg ønsker også at mine egne barn skal involveres i organisasjonen som en del av deres utdanning. Jeg vil at de skal se at det er folk i denne byen som sliter, har store problemer, og som trenger hjelp. Jeg mener det aldri er for sent å hjelpe. Det er aldri for sent å få snudd på ting, og det må vi få disse vanskeligstilte barna til å innse.

- Steven er en inspirasjonskilde for unge mennesker. Med sin bakgrunn kan han virkelig nå ut til de unge, og oppmuntre dem til å fokusere på utdanning og det å vise respekt. Vi er henrykt over at Fairbridge Merseyside er en av de første gode formålene han har valgt å støtte, sier Jayne Wilson i Fairbridge Merseyside.

- Steven Gerrard har løftet humøret til alle på Claire House. Begeistringen han genererer er synlig. Han prater med barna, og er ivrig etter å lære mer om hva som foregår her ved Claire House. Han ble veldig imponert, og vi er imponert over ham, istemmer Yvonne Cave i Claire House Hospice.