Gerrard tror på seier

Steven Gerrard insisterer på at Liverpool er i stand til å slå Manchester United ut av cupen, selv om kampen går på Old Trafford. Lagkapteinen lover at gjestene vil være topp motiverte når kampen blåses i gang.

- Alle spillerne skjønner hvor viktig denne kampen er, hvor sterk rivaliseringen er, og hva et godt resultat i denne kampen kan bety, uttaler Gerrard til Liverpool Echo.

- Klarer vi å slå United ut av cupen, vil det gi oss stor selvtillit foran neste runde i turneringen. Det kan gi oss tro på at vi kan vinne hele turneringen, og det vil utvilsomt være til stor hjelp med tanke på resten av sesongen, legger han til.

- Vi har vunnet på Old Trafford før, og har tro på at vi kan gjøre det igjen. Jeg er alltid sterk i troen når jeg spiller mot Manchester United.

- Vi går til denne kampen etter noen skuffende resultater, og som lagets leder, sammen med de mest erfarne spillerne i garderoben, er det på tide at vi samler troppene og får folk klare for oppgaven.

- Noen ganger er kamper som dette de letteste å lede laget som kaptein. Du trenger ikke å motivere lagkameratene dine, fordi de automatisk vil være topp motiverte før en slik storkamp. Stemningen i garderoben vil bli fantastisk om vi vinner.

Gerrard mener at Manchester United har svake punkter som Liverpool kan utnytte.

- Jeg har sett mange av Manchester Uniteds kamper denne sesongen. De er et godt lag bestående av matchvinnere. På sitt beste kan de slå hvem som helst på Old Trafford, men jeg har også sett ting vi kan utnytte. Om ting går vår vei, vil vi ha spillere på vårt lag som kan skaffe oss det resultatet vi ønsker.

- Kampen er et kjærkomment avbrekk fra ligaspillet. Dette er en enkeltstående kamp, og et uavgjort resultat er godt nok til at vi får omkamp på Anfield. Vi vil gi alt vi har, og bruke all vår energi for å unngå tap. Vi må spille opp mot vårt beste. Hver eneste spiller må brette opp ermene og spille opp mot sitt beste.

Gerrard tror også at 9000 tilreisende Liverpool-fans vil bidra til å gjøre oppgaven enklere.

- Jeg forstår at supporterne er frustrerte for øyeblikket, slik som resultatene i ligaen har vært, men dette er en annen turnering. Fansen vet at vi er i stand til å slå Manchester United om vi har dagen, og deres støtte kan bli viktig. Jeg er sikker på at de 9000 vil lage mye leven. Det ville vært fantastisk om vi kan feire en seier sammen med dem etter kampslutt.

- FA-cupen betyr mye for oss. Det er en spesiell turnering for meg personlig, etter det som skjedde i 2006. Jeg har vært en stor fan av FA-cupen siden jeg var guttunge, og ingenting vil være bede enn om vi klarer å løfte trofeet igjen, da det var en super opplevelse sist vi gjorde det.

- Det eneste som var skuffende i 2006 var at finalen gikk i Cardiff. Det er et flott stadion, og det var en fantastisk dag med en flott kamp, men å lede laget ut på Wembley vil være enda bedre.

Gerrard har scoret i to av de tre siste besøkene på Old Trafford, og begge scoringene har han feiret med å kysse kamera.

- Jeg vet ikke om det vil bli noe kyssing av kamera, men jeg håper å score mål. Jeg har ikke planlagt hvordan det eventuelt skal feires. Jeg fokuserer bare på kampen og å komme til hektene igjen etter forrige kamp, motivere guttene og sørge for at vi presterer i helgen. Jeg håper å spille en god kamp og vinne. Dersom jeg scorer, og vi vinner, vil det være en ekstra bonus.

- Det er adrenalinet som skaper målfeiringene. Noen ganger blir jeg litt flau over målfeiringene etterpå, men jeg gjør det fordi Liverpool betyr så mye for meg. Slik har det alltid vært. Så å score på Old Trafford er spesielt for meg.

Gerrard mener at Liverpool gjorde en god kamp i 3-2 tapet for Manchester United på Old Trafford i høst.

- Jeg syntes vi kontrollerte kampen, og dominerte spillet i store deler av matchen. Målene vi slapp inn var mer vår feil enn et resultat av at Manchester United spilte bra. Manchester United har en god sesong, men vi slo dem ut da vi vant i 2006 også.