God hjemmestatistikk mot Norwich

Norwich har gjestet Liverpool 23 ganger i ligasammenheng. Liverpool har vunnet 15 av disse kampene, mot gjestenes fire seire. Fire kamper har endt uavgjort.

Sist lagene møttes var i 2004/05-sesongen, da Liverpool vant begge kampene mot The Canaries. De røde vant 3-0 på Anfield, etter scoringer av Milan Baros, Luis Garcia og Djibril Cisse. På Carrow Road ble det 2-1 til Liverpool i første kamp etter nyttår. Luis Garcia og John Arne Riise gjorde Liverpools mål.

Etter at toppdivisjonen i England fikk navnet Premier League har Liverpool vunnet fem av åtte kamper. Norwich har vunnet to.

Første gang lagene spilte mot hverandre i ligaen var i 1960/61-sesongen, da begge lag var i gamle 2.divisjon. Lagene vant hver sine hjemmekamp med sifrene 2-1.

Liverpools største seier over Norwich på Anfield kom i februar 1979. Kenny Dalglish gjorde to mål i 6-0 seieren. Liverpool vant 4-1 på Carrow Road samme sesong, noe som er den største borteseieren mot de gule og grønne.

Liverpool har vunnet de fire siste ligakampene de har spilt mot Norwich. Det har vært scoret tre mål i gjennomsnitt i de åtte kampene lagene har møttes i Premier League.

Liverpool vil på lørdag være ute etter å holde nullen for første gang på Anfield denne sesongen. Lucas må stå over sin første ligakamp siden januar, på grunn av suspensjonen han soner for fem gule kort. Dirk Kuyt vil spille sin 250.kamp for Liverpool.

Norwich sin største seier på Anfield lyder på 3-1, og kom i november 1975. The Canaries har bare vunnet en av sine siste sju kamper på Anfield. Den seieren kom den dagen man spilte foran et stående Kop for aller siste gang, i april 1994.

Norwich har kun gjort fire mål på sine ni siste kamper på Anfield. De har ikke scoret mer enn ett mål i noen kamp på Anfield siden november 1986.

På bortebane denne sesongen har Norwich klart uavgjort i Wigan, de har vunnet i Bolton, men tapte på Stamford Bridge og Old Trafford. The Canaries har ikke klart å holde nullen i noen av sine kamper denne sesongen. Før denne kampen har de imidlertid vunnet tre av sine siste fire kamper. De er oppe på 9.plass på tabellen, bare tre poeng bak Liverpool på 5.plass.

Kilde: Liverpoolfc.tv