Grant ville gjerne hatt Cole

Joe Cole er en spiller som West Ham-manager Avram Grant ble mektig imponert over da han var manager i Chelsea. Nå frykter han sin gamle elev foran morgendagens kamp mot Liverpool.

Grant bekrefter overfor Telegraph at han forsøkte å hente Joe Cole tilbake til West Ham i sommer, men forteller at spillerens lønnskrav var for høye for London-klubben.

Cole forlot West Ham i 2003, til fordel for Chelsea, og ferden gikk videre til Liverpool på Bosman-overgang i sommer. I morgen returnerer altså midtbanespilleren til Upton Park, for å spille mot barndomsklubben.

- Vi hadde muligheten til å hente ham til West Ham, men det ble for dyrt. Han startet bra i Liverpool, men pådro seg så en skade og har slitt etter den tid. Joe er en veldig god spiller, med gode holdninger, så han vil være viktig for ethvert lag både på og utenfor banen, sier Grant til Telegraph.

- Når du pådrar deg skader, er det ikke alltid like lett å komme tilbake. Jeg er sikker på at han vil spille bra for Liverpool. Dersom ikke, kan de gi han bort til meg! Jeg vil alltid ta i mot en spiller som spiller så bra. Da jeg var i Chelsea, spilte han veldig, veldig bra. Vi hadde en veldig god sesong.

- Han tilhører selvsagt Liverpool nå, men jeg vil alltid være glad for å ha en spiller som ham på mine lag. Men toppsillere som Joe må få den lønnen de fortjener, og det klarer vi ikke å matche for øyeblikket. Han vant trofeer i Chelsea, og han spilte i en Champions League-finale hvor han spilte bra og burde hatt et straffespark.

For Grant er Steve Clarke en annen gammel kjenning han vil stå ansikt til ansikt med igjen i morgen.Clarke var assistentmanager under Grant på Stamford Bridge, før han sluttet seg til nettopp West Ham under Gianfranco Zola.

- Tre måneder før jeg ble Chelsea-manager la jeg merke til at Clarke gjorde en god jobb, og det var fint å samarbeide med ham fordi han var veldig god på treningsfeltet. Han var veldig organisert, og jeg liker ham. Han gjorde en god jobb.

West Ham vil måtte klare seg uten den tidligere Liverpool-spilleren Robbie Keane i morgen, men Matthew Upson kan være nær et comeback etter en akillesskade. Upson trente nemlig i går.

- Vi vet ikke helt. Vi får vente og se. Han kan være tilbake om en dag, men det kan også gå seks måneder. Dessverre er jeg forvirret, for meningene om skaden hans er delte. Han er desperat etter å spille, og jeg tror ikke skaden er verre enn at han vil spille igjen før sesongslutt, sier Grant noe kryptisk.