Hansen valgt inn i “LFC Supporters' Committee”

Supporterklubbens Tore Hansen ble i dag annonsert som en av de 18 utvalgte til å sitte i Liverpool FCs nye “supporterkomité”. Målet med komiteen er å styrke båndene mellom klubb og supporterne.

Etter at LFC i vinter gikk ut og lanserte ideen om en “supporterkomité”, kom det inn 3705 søknader fra hele verden. I dag ble navnene på de 18 som skal representere supporterne ovenfor klubben og eierne presentert.

Klikk på følgende linker for å se hele annonseringen fra Official Site.
Medlemmer 1-6, Medlemmer 7-12, Medlemmer 13-16

Komiteen skal møte fire ganger i året. På to av møtene vil eierne være til stede. Bakgrunnen for å opprette en slik komité er flere. Et av dem er å opprette en representativ og strukturert plattform - en møteplass for dialog mellom fans og klubb. LFC ønsker dessuten å ha en kortest mulig vei og gå for å fange opp signaler og for å diskutere viktige saker. Samtidig vil det også gi klubben en mulighet til å forklare sine avgjørelser som angår fansen direkte gjennom et slikt representativt forum.
Det overordnede målet er å styrke båndene og relasjonene til supporterne og styrke tilbudene klubbene kan gi på de forskjellige områdene og til de forskjellige gruppene.

Tore Hansen var typisk nok i Liverpool da LFC ringte ham torsdag morgen og fortalte om utnevnelsen. Til Liverpool.no sier han overraskelsen var stor, men naturligvis også gledelig.
- Jeg ser først og fremst på dette som en annerkjennelse for det arbeidet Supporterklubben har gjort i vår del av verden i over 30 år. Da vi diskuterte saken i forbindelse med søknaden tidligere i vinter var vi enige om at det ville være naturlig med røst fra Norge. Når valget nå er tatt, og jeg er valgt ut, er dette derfor ikke en personlig triumf, men først og fremst en annerkjennelse fra LFCs side til alle røde dedikerte her på berget.

Hvorfor valgte du å søke?
- Som nevnt diskuterte vi saken internt da LFC gikk ut med informasjon om komiteen – og fant ut at jeg skulle søke på “supporterklubb-kvoten”. Det jeg kan si er at jeg ikke ville ha brukt navnet mitt i en slik sammenheng hvis jeg ikke hadde følt at jeg hadde noe å bidra med eller vært motivert for oppgaven. Dette ville vært respektløst. Siden jeg først som ung skribent begynte å bidra med saker til medlemsbladet i 1984 – og frem til jobben jeg har i dag som daglig leder i LFCSCSB, mener jeg å ha både nyttig kompetanse og oversikt over området. Det var også bakgrunnen for søknaden.

Hva konkret går arbeid ut på?
- Jeg må avvente litt på utfyllende informasjon fra LFC på hvordan vi konkret skal jobbe og hva som blir hovedfokus. For øyeblikket vet jeg ikke engang når første møte er berammet. Hvis jeg skal si noe kort om mine personlige forhåpninger, så er det at LFC i større grad tørr å skille seg ut fra de andre klubbene, kanskje bli litt mer folkelig - kort sagt litt tilbake til røttene og ånden og filosofien til Bill Shankly både på og utenfor banen. I en moderne innpakning selvsagt.   

Fallhøyden kan virke stor?
- Ja, jeg er klar over det og jeg er ydmyk ovenfor oppgaven som ligger foran oss. Forventningene er nok skyhøyde og alle mål og ønsker kan selvsagt ikke bli innfridd. Det kan vi nok slå fast med en gang. Samtidig er det viktig for oss supportere å kunne være med å stake ut en kurs og få mer innflytelse. Timingen er god. Det er en ny optimisme og ny “ånd” over klubben. Jeg har hatt gleden av å hilse på John Henry og inntrykket var veldig positivt. De nye eierne virker åpne og villige til å diskutere – derfor ser jeg frem til å møte dem i en slik sammenheng.  Det vil ganske sikkert komme kritikk mot komiteen og kanskje meg personlig underveis, men det er på mange måter noe som følger med en slik jobb, avslutter Tore.

Vi kommer til å oppdatere med nødvendig info om det videre arbeidet til komiteen og Supporterklubbens deltakelse etter hvert.

Les mer om LFC Supporters’ Committee her.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Tore Hansen på Albert Pub i Liverpool.

Medlemmene i komiteen

1. Representing Supporters in Anfield / Breckfield: James Benson
Born: 1981
Lives: Anfield, Liverpool

2. Representing Supporters in the Merseyside postal code area: Paul Rice
Born: 1957
Lives: West Derby, Liverpool

3. Representing Supporters in the UK (outside of Merseyside): Aaron Cardoso
Born: 1980
Lives: Milton Keynes

4. Representing Season Ticket Holders: Robert Humphries
Born: 1957
Lives: Orrell Park, Liverpool

5. Representing Under 18s: Lewis Cubbin
Born: 1994
Lives: Norris Green, Liverpool

6. Representing Over 60s: Dr Stephen Kelly
Born: 1946
Lives: Manchester

7. Representing General Admission Anfield attendees: Andrew Moran
Born: 1967
Lives: Kensington, Liverpool

8. Representing LFC Official Supporters Clubs: Tore Hansen
Born: 1967
Lives: Farsund, Norway

9. Representing All Red Members: Jonathan Hooks
Born: 1975
Lives: Salford

10. Representing Corporate fans: Laurence Whitehead
Born: 1966
Lives: Milton Keynes

11. Representing Away game attending supporters: Les Wright
Born: 1964
Lives: Waterloo, Liverpool

12. Representing Family Supporters: Janet Brown OBE
Born: 1955
Lives: Childwall, Liverpool

13. Representing: LGBT Supporters (Fans from the Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender communities): Paul Amann
Born: 1968
Lives: Mossley Hill, Liverpool

14. Representing Female Fans (To address issues specific to women): Samantha Armstrong
Born: 1967
Lives: Formby, Liverpool

15. Representing International fans: Nasser Aboobakar
Born: 1960
Lives: Singapore

16. Representing International fans: Damien Moore
Born: 1966
Lives: Toronto, Canada

17. Representing Ethnic Minority Supporters: Abu Nasir
Born: 1974
Lives: Luton

18. Representing Disabled Supporters: Jeanette Dodd
Born: 1960
Lives: Ellesmere Port, Wirral