Håper få ut sitt beste i Liverpool FC

Stewart Downing tror han har sine beste år foran seg, og håper å vinne troféer i Liverpool. Kunne ikke si nei når de røde viste interesse.

Stewart Downing ble Liverpools fjerde dyreste spillerkjøp noensinne da de røde la £20 millioner på bordet for å sikre seg spilleren forrige måned. Vingen hadde en kjempesesong for Aston Villa i fjor, og ble kåret til årets spiller, men da Liverpool ringte kunne han ikke si nei.

- Hver gang du kommer til Anfield som motspiller så tar du inn atmosfæren og tenker at du ville elske å spille her en dag. Når du får sjansen er det ikke noe du kan avslå. Jeg var i en flott fotballklubb i Aston Villa, og det var en tøff avgjørelse å forlate dem, fordi jeg trivdes der og spilte bra. Men når en klubb som Liverpool ønsker deg så må du gå for det. Jeg er 27 år nå, og dersom jeg hade takket nei så vet jeg ikke om det kunne skjedd igjen, sier Downing i et intervju med Liverpoolfc.tv.

Stewart Downing er kjent for å komme til mange innlegg uansett om han spiller på venstre- eller høyrekanten, noe som passer en spiller som Andy Carroll.

- En av mine styrker er innlegg, og dersom han kan få avsluttet på dem så kan jeg se hvorfor folk tror vi vil passe god sammen. Andy er en toppspiller. Jeg vet om hans styrker, og vil prøve å spille på dem. Vi har også gode spillere i Luis Suarez og Dirk Kuyt, så jeg tror vi alle må omstille oss til hverandre. Jeg er glad jeg fikk spille litt i pre-season, fordi du blir bedre kjent med guttene og det er hva manageren ønsker at vi skal gjøre.

Atmosfæren har forandret seg i klubben etter at FSG overtok eierskapet fra Tom Hicks og George Gillett.

- Jeg har ikke vært her lenge, men du kan kjenne det er en optimisme rundt her. Etter å ha pratet med spillere som Pepe og Carra, så fortalte de meg at det er en ny atmosfære her. Supporterne er optimistiske igjen, og nye spillere kommer inn. Jeg tror vi bare behøver å starte bra, få supporterne i ryggen, og så gå for det.

- Dersom jeg kan vinne så mange troféer som mulig ville det vært perfekt. Min langsiktige ambisjon er muligens å vinne ligaen, men det vil åpenbart ikke skje over natten. Forhåpentligvis er dette starten på bygningsprosessen, og å få inn disse nye spillerne i tillegg til den som allerede var her. Jeg synes vi har en topp stall, og at vi kan gjøre det veldig bra.

Stewart Downing hadde en veldig bra sesong for Aston Villa i fjor, men håper hans beste fremdeles er i vente.

- Forrige sesong var min beste med å levere jevnt på et høyt nivå, og jeg ønsker at det skal fortsette slik. Jeg tror det er slik når du blir eldre. Dette er en stor sesong for meg både personlig og for klubben, og jeg ønsker å spille bra hver uke, avslutter Downing.