Håper skademarerittet er over

Glen Johnson spilte 90 minutter for England i privatlandskampen mot Spania i helgen, og håper det er et tegn på at alle skadeproblemene nå er over.

Et hamstringproblem har ødelagt mye av høstsesongen for høyrebacken, men nå virker han å være på vei mot toppformen igjen.

- Jeg har vært ute lenge, og hatt noen skuffende skadeavbrekk. Forhåpentligvis er det et tilbakelagt stadium nå, slik at jeg kan se fremover, uttaler Liverpool-forsvareren til Press Association.

- Jeg fikk en avrivning i hamstringmuskelen mot slutten av forrige sesong, og skadet meg omtrent på samme sted igjen under sesongoppkjøringen. Under rehabiliteringsperioden min slo jeg opp skaden nok en gang. Psykisk var det svært tungt. Det var vanskelig å være positiv og gjøre de riktige tingene, forteller han.

- Vi har heldigvis gode fysioterapeuter i Liverpool, som hjalp meg til å se lyst på livet. Jeg blir sur når jeg ikke spiller. Det eneste jeg ønsker er å spille fotball, så det er frustrerende. Av og til har du gode dager, der du føler det går i riktig retning, men neste dag har du en dårlig dag igjen. Humøret svinger hele tiden. Forhåpentligvis har jeg lagt alle skadeproblemene bak meg nå.

- Jeg har ikke tenkt på landslaget mens jeg gikk skadet, om jeg skal være ærlig. Jeg tenkte kun på skaden, og var bekymret for min helse. Jeg har tro på egne ferdigheter, og jeg hadde hele tiden fokus på å bli skadefri igjen. Nå er jeg det.

- Å komme inn på landslaget igjen, og slå Spania, er en god start. Vi holdt de på avstand, og gjorde ting vanskelig for dem. Det var en fantastisk kamp av oss. Alle bidro, og vi fortjente seieren.

- Planen var å konsentrere oss om eget spill, og spille uten frykt. De er verdensmestere og et fantastisk lag. Men vi visste vi kunne kjempe dem ut av stilen, ved å ikke gi dem mye tid med ballen. På den måten kunne vi ta dem. Mot slutten hadde de ballen mye, for vi var slitne. Men det var en god kamp av oss sett under ett.

- Vi vet vi har noen fantastiske spillere i troppen. Problemet har vært selvtilliten. Men nå har vi noen fantastiske resultater, og jo lenger vi klarer å holde dette gående jo bedre er det.

Johnson skygget unna debatten om han eller Micah Richards bør være Englands foretrukne høyreback.

- Det er ikke opp til meg å vurdere. Du har folk som ønsker andre spillere i alle posisjoner på landslaget. Slik er fotballen, og det er ingenting du kan gjøre med det. Det eneste jeg kan gjøre er å fokusere på meg selv, og ha det som utgangspunkt.