Henderson spiller sin 100. ligakamp

Dersom Jordan Henderson spiller mot Newcastle i morgen kveld vil han bokføre sin 100. ligakamp i karrieren.

Daniel Agger vil spille sin tiende strake kamp for Liverpool om han starter i morgen. Dansken har aldri spilt så mange kamper på rad for de røde tidligere.

Historien viser at Liverpool har slått Newcastle 50 ganger i ligaen på Anfield. Newcastle har vunnet 11, mens 14 kamper har endt uavgjort.

I 2010/11 vant Liverpool 3-0 over Newcastle på Anfield. Maxi Rodriguez, Dirk Kuyt og Luis Suarez var målscorere i kampen som ble spilt i mai måned. Scoringen til Maxi kom i hans 50. kamp for Liverpool. På mandag scoret Maxi igjen, mot Blackburn, i det som var hans 50. ligakamp for Anfield-klubben.

Bortekampen mot Newcastle forrige sesong ble tapt med sifrene 3-1.
Dette var Alan Pardews første kamp som Newcastle-manager. Dirk Kuyt utlignet, etter at Kevin Nolan hadde gitt vertene ledelsen. Joey Barton og Andy Carroll sørget for at poengene ble igjen på St James' Park, med scoringer i kampens ti siste minutter.

Liverpool har vunnet de seks siste hjemmekampene mot Newcastle, og på disse har de røde gjort 16 mål og kun sluppet inn ett. De røde har faktisk gjort hele 42 mål på de siste 16 hjemmekampene mot laget fra Tyneside. Liverpool er ubeseiret på disse 16 kampene, og har vunnet 14 av dem.

Av de ti siste kampene mellom klubbene har Liverpool vunnet åtte og tapt to. De røde har gjort mål i samtlige av disse kampene.

Lagene har ikke spilt 0-0 på de siste 52 møtene. Sist det skjedde var i februar 1974, på Tyneside.

På Anfield har Liverpool gjort mål i 29 av de siste 30 kampene mot Newcastle, og samtlige av de siste 16. De tre siste kampene har alle blitt vunnet 3-0.

Dirk Kuyt gjorde sitt aller første mål for Liverpool mot Newcastle i september 2006. De røde vant 2-0. Kuyt står faktisk bokført med fem mål på åtte kamper mot nettopp Newcastle.

Liverpool har gjort 70 mål mot Newcastle siden toppdivisjonen i England fikk navnet Premier League. Det er flere enn de har gjort mot noe annet lag.

Andy Carroll gjorde 31 mål på 80 ligakamper for Newcastle, og 33 mål på 91 kamper totalt. Jose Enrique kom til Newcastle fra Villarreal i 2007. Han spilte 129 kamper for geordiene, og gjorde ett mål. Craig Bellamy spilte for Newcastle i perioden 2001-2005. Han gjorde 42 mål på 128 kamper for laget fra nordøst.

Liverpool har avgitt 12 poeng på hjemmebane denne sesongen. Man må tilbake til 2003 for å finne sist man avga så mange hjemmepoeng før nyttår. Den gangen rotet de røde bort 14 poeng. De røde har spilt uavgjort i seks kamper på hjemmebane denne høstsesongen. Til sammenligning spilte man kun sju uavgjortkamper på Anfield til sammen de to foregående sesongene. Faktisk må man tilbake til 1953/54 for å finne sist Liverpool spilte så mange som seks uavgjortkamper før nyttår på hjemmebane.

Liverpool har ikke sluppet inn mer enn ett mål i noen av sine siste 16 kamper. De røde har bare tapt en av de siste 16 kampene i liga og cup. På den negative siden har imidlertid Liverpool ikke gjort mer enn to mål i noen av sine siste 18 kamper.

Liverpool har kun sluppet inn 14 mål i ligaen denne sesongen. Det er den beste defensive statistikken i ligaen. Kun Manchester United matcher dette lave antallet baklengsmål i de fire øverste divisjonene i England.

De røde har ni flere poeng nå enn de hadde etter 18 kamper forrige sesong.

I de 34 Premier League-kampene mellom Liverpool og Newcastle har det blitt gjort hele 108 mål. Det er et snitt på 3,18 mål per kamp. Newcastle har ikke gjort mål på noen av sine siste fem kamper på Anfield. Den siste Newcastle-spilleren som scoret foran The Kop var Patrick Kluivert i desember 2004.

Newcastle har bare vunnet to ganger på sine siste 39 besøk på Anfield. Det skjedde i 1988/89 og 1993/94.

Demba Ba har gjort 14 ligamål for geordiene denne sesongen. Det er bare fire færre enn hele Liverpools tropp til sammen! Samtlige av disse scoringene har kommet i hans 13 siste kamper fra start. Kun Ba og Hatem Ben Arfa har nettet for Newcaslte i lagets seks siste kamper.

Newcastles 2-0 seier over Bolton på Boxing Day var deres første seier på sju kamper. De har vunnet fire ganger på bortebane i ligaen denne sesongen, mot Sunderland, Wolves, Stoke og Bolton. Geordiene har sanket åtte flere poeng enn på tilsvarende tidspunkt i fjor.

Newcastles eneste seier på Anfield etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League kom den 16.april 1994. Da vant gjestene 2-0 etter scoringer av Rob Lee og Andy Cole.

Kun en ligakamp mellom lagene på Anfield har endt målløst. Den kom i februar 1970.

Kilde: Liverpoolfc.tv