Henry diskuterte TV-rettigheter med Glazers

Liverpool-eier John W. Henry drøftet salg av TV-rettigheter med Manchester United-eierne før Ian Ayre lanserte sitt kontroversielle forslag denne uka. Det skriver Daily Telegraph.

Liverpool-ledelsen tror ikke at de er alene om å ville selge internasjonale TV-rettigheter individuelt. Ifølge Daily Telegraph, har sågar klubbeier John Henry diskutert individuelt salg av TV-rettigher med Glazer-familien, som eier Manchester United.

Også Manchester Uniteds eiere er amerikanske, og Glazer-familien er klare over det sterke merkenavnet klubben har over hele verden. De mener angivelig også at den beste måten å utnytte det på er gjennom salg av TV-rettigheter.

Likevel har Manchester-klubben gått ut og kritisert Ian Ayres utspill om individuelle salg av TV-rettighetene på internasjonal basis. Manchester United-manager Alex Ferguson uttalte at de gjerne skulle solgt internasjonale TV-rettigheter på egenhånd, men skotten la til at dagens ordning trolig er den mest rettferdige.

Både Arsenal og Chelseas administrerende direktører, henholdsvis Bruce Buck og Ivan Gazidis, ga støtte til kollektivt salg av internasjonale TV-rettigheter på en konferanse for fotballedere på Stamford Bridge. Duoen får støtte av sportsminister Hugh Robertson, som ikke liker Ian Ayres forslag.

- Det er et veldig provoserende forslag. En av styrkene til Premier League har vært kollektivt salg av TV-rettigheter. Premier League er på mange måter vår største utenlandseksport. Jeg vil ikke at den skal ligne mer på mindre konkurransedyktige ligaer rundt om i Europa. Det kollektive salget av internasjonale TV-rettigheter er viktig for å beholde Premier Leagues høye kvalitet, sier Robertson ifølge Daily Telegraph.

Selv om Ian Ayres forslag har møtt stor motstand hos Premier League-klubbene, melder altså Daily Telegraph at Manchester United-eierne stiller seg bak utspillet. Avisen skriver også at John W. Henry og Fenway Sports Group samarbeider med Glazer-familien i saker som angår engelsk fotball - og der begge klubbene har felles interesser.