Henry kontaktet Bolton

Liverpools eier John W. Henry har beklaget overfor Bolton at de ble brukt som eksempel på en klubb som administrerende direktør Ian Ayre mente ikke burde ha like stor del av fjernsynsinntekter.

Ifølge dagens engelske aviser har Henry tatt kontakt med formannen i Bolton, Phil Gartside, etter at Ian Ayre på en ubetenksom måte knyttet klubben til en uttalelse om TV-penger.

Ayre hevdet at de £1,4 milliarder fra salget av fjernsynsrettigheter til utlandet, og som nå blir delt likt mellom de 20 klubbene, burde bli fordelt mer proporsjonalt i forhold til visning og interesse.

«Hvis du er i Kuala Lumpur er det ingen som abonnerer på ESPN for å se på Bolton, eller det er i så fall et lite antall. Den store majoriteten abonnerer fordi de ønsker å se på Liverpool, Manchester United, Chelsea eller Arsenal.»

Liverpool har ved ettertanke erkjent at det å peke ut en enkeltstående klubb som Bolton var en feil, og Henry bestemte seg for at det riktige å gjøre var å prøve å renske luften med sin kollega på Reebok.

Det som ble sett på som et forslag fra Ayre, men som han senere har hevdet kun var ment å skape debatt, møtte massiv motstand og ingen av de 19 klubbene har vist tegn til å gi Liverpool noen støtte.