Hillsborough-debatt om en uke

Mandag om en uke vil The House of Commons ha sin første fullskala Hillsborough-debatt. Dette blir den første responsen på underskriftskampanjen hvor 140 000 briter forlangte at alle offentlige dokumenter rundt Hillsborough-tragedien frigis uredigert og usensurert.

- Det har gått 22 år uten at alle opplysninger om tragedien har kommet frem, noe som er alt for lang tid. Men nå ser det ut som vi har fått vind i seglene, sier parlamentsmedlemmet Steve Rotheram fra Merseyside til Liverpool Echo.

- Vi må sørge for at statsrådene gjør sin plikt, for familiene har blitt sviktet så mange ganger tidligere, legger han til.

Mr Rotheram vant frem med at saken nå skal debatteres fordi 96 parlamentsmedlemmer (tallet var helt tilfeldig!) fra ni partier støttet ham i dette.

Debatten vil starte klokken 19.00 neste mandag, og vil vare i tre timer.

Dersom innenriksminister Theresa May etter debatten ikke sier seg enig i at alle dokumenter skal frigis, vil det bli holdt en avstemning. I en slik avstemning er det ventet at Hillsborough-familiene vil få overveldende støtte, for få parlamentsmedlemmer ønsker å ha det på seg at de stemte mot en slik frigivelse. Går avstemningen i Hillsborough-familienes favør, vil dokumentene kunne frigis i sin helhet i løpet av en dag eller to dersom regjeringen igjen ikke anker saken.