Hillsborough-familiene sier nei til ståplasser

The Football Supporters' Federation (FSF) ønsker at det igjen skal bli tillatt med ståplasser på engelske fotballtribuner. I går arrangerte de en debatt rundt teamet på puben The Sandon, bare et steinkast fra Anfield. Hillsborough-familiene liker ikke forslaget.

FSFjobber for noe de kaller «Safe standing», som innebærer at hverstående fan blir gitt et bestemt område å stå på. MargaretAspinall, som er leder av Hillsborough Family Support Group, likerikke ideen.

- Jeg kan garantere at vår gruppe ikke vilforandre mening i denne saken. Vi ønsker definitivt ikke noen formfor ståplasser på fotballtribuner igjen noensinne. Forslaget er enhån mot de 96 som mistet livet på Hillsborough. Det innebærer atman tar ti steg tilbake, i stedet for å bevege seg fremover, uttalerAspinall til Liverpool Echo.

- Med stadionanlegg med kunsitteplasser er vi 99% sikre på at vi ikke får oppleve en nytragedie i dette landet. Det har ikke vært noen tragedier etterHillsborough. Hvorfor gå tilbake til ståplasser? Det vi har lærtav Hillsborough-tragedien er at folk er trygge på stadionanlegg medbare sitteplasser. Hvorfor skal vi gå tilbake til 80-tallet?

MrsAspinall var ikke tilstede på møtet i går selv, men vil møte FSFfor å diskutere saken i løpet av de kommende ukene.

FSF-formannMalcolm Clarke er uenig med Aspinall:

- Dette er ingen hånmot de 96. Vi støtter fullt ut kampanjen for rettferdighet forHillsborough-ofrene og deres etterlatte, og vi håper at den fullesannheten om hva som skjedde på Hillsborough kommer for en dag. Viskjønner at dette er et følsomt tema i Liverpool, og vi foreslårikke at Liverpool, Everton eller Tranmere skal gjøre dette. Det viber om er at loven blir endret, og at vi får ståplasser godkjent avmyndighetene, sier han.