Historisk sett få overganger i mai/juni

Jordan Henderson er foreløpig det eneste spillerkjøpet til Liverpool denne sommeren, men de seneste sesongene har mesteparten av aktiviteten på overgangsmarkedet skjedd etter at spillerne har returnert til preseason-trening.

Jordan Henderson er foreløpig det eneste spillerkjøpet til Liverpool denne sommeren, men de seneste sesongene har mesteparten av aktiviteten på overgangsmarkedet skjedd etter at spillerne har returnert til pre-season-trening.

Avisene har vært spekket med transferrykter i sommer, men kalenderen viser kun 3. juli. Premier League-sesongen er fortsatt seks uker unna, og transfervinduet stenger ikke før 31. august.

I fjor sommer var bare Jonjo Shelvey hentet inn på dette tidspunktet, mens 12 måneder tidligere var Glen Johnson eneste nyervervelsen. I 2008 hadde Liverpool ikke fullført noen overganger før juli. I 2007 var bare Lucas Leiva hentet på dette tidspunktet.

I de andre toppklubbene har det heller ikke skjedd mye, bortsett fra Manchester United som har hentet Phil Jones, Ashley Young og David de Gea. Verken Arsenal, Chelsea eller Manchester City har fullført noen store spilleroverganger.

Når spillere, managere, fotballdirektører og daglige ledere nå er tilbake på jobb, vil det nok bli flere bevegelser i overgangsmarkedet de kommende ukene.

Kilde: Liverpool Echo