Holder ikke 90 minutter

Kenny Dalglish tror ikke Steven Gerrard er klar for å spille en hel kamp med Premier League-fotball. Vet hva han får av sin kaptein.

Steven Gerrard gjorde sitt etterlengtede comeback da Liverpool kun klarte å ta ett poeng fra nedrykkstruede Blackburn på Boxing Day. Kapteinen kom inn midtveis i andre omgang.

- Steven har kun spilt 20 minutter. Dersom vi skal bygge alt rundt en spiller vil vi være sjanseløse. Steven vil hjelpe oss, for han er målfarlig, har karisma og tilstedeværelse. Han har alt, men vi kan ikke legge alt press på han, sier Dalglish til The Times.

- Vi kan ikke si at Steven vil gjøre ditt eller datt når han kommer tilbake. Alle spillerne er kapable til å gjøre sin egen jobb, og alle kan score mål. Dersom du sammenligner hvem som har scoret mål i år i forhold til i fjor vil alle ha scoret mindre, kanskje med unntak av Maxi Rodriguez. Vi ser på det som et kollektivt problem. Vi vil fortsette å komme oss inn der og skape sjanser.

- Vi har også sagt at det ville vært bedre for oss å hatt Steven og Carra friske og tilgjengelige, da de er to ikoner for oss på og utenfor banen. Steven har hatt sine problemer, men vi kan ikke tenke hva som kunne vært, vi må bare håndtere det. Han har bidratt enormt til suksessen i denne fotballklubben, og gjort det i de kampene som virkelig gjelder.

Kenny kommer neppe til å sette han inn fra start helt ennå. Gerrard har kun spilt åtte ganger etter at Dalglish overtok som Liverpool-manager for nesten ett år siden.

- Vi vil være forsiktige, som vi alltid er. Vi vil ikke gjøre noe dumt og kaste han inn dersom han ikke er klar for å holde helt ut. Det er ikke noe panikk. Vi vil heller kunne ha han med til slutten av sesongen enn kun i en kamp. Han har gjort en fantastisk innsats for å komme tilbake dit han er.

- Fryktelig mange, inkludert oss selv, vet hvilken stor spiller han er. Om vi har spilt bra uten Steven, slik vi har, så vil vi bli enda bedre igjen når han er tilbake.