I forhandlinger om draktprodusentavtale

I et intervju med Wall Street Journal avslører Tom Werner at Liverpool er i forhandlinger om en draktprodusentavtale. Jobber for å skaffe klubben inntekter i Asia. Neste sommer kan det bli preseason-tur til USA.

WSJ: Hva er den største leksen dere har lært i det første året som eiere i Liverpool?
Werner: - En av de største tingene vi har lært er hvilken global klubb Liverpool er. Vi kom nylig tilbake fra turné i Asia hvor kampen i Kuala Lumpur var utsolgt med 86000 tilskuere. Men det var også 39000 til stede for å se klubben trene.

Er det vanskeligere å bygge et vinnerlag i fotball enn i baseball?
- Begge deler er veldig utfordrende. I Liverpool er vi fortatt i en læringsfase. Vi ønsker å være veldig forsiktige. Mitt og Johns mantra innfris, og det er: “Underpromise”.

Er det noe dere kan ta med fra andre lag dere eier som kan tilpasses til det å eie en engelsk fotballklubb?
- Jeg er en bedre eier i Boston med Red Sox grunnet min erfaring med Padres, og John er en bedre eier i Red Sox grunnet sin erfaring med Marlins, og jeg tror begge er bedre eiere i Liverpool på grunn av vår erfaring i Boston.

Hva var det vanskeligste å venne se til i engelsk fotball?
- Hele saken når det gjelder overgangsvinduer for spillere, er noe vi forsøker å forstå. Vi er vant til amerikansk idrett med drafting og frie agenter. Dette er en helt annen måte å tenke på.

Kan lederne i Liverpool bruke data på samme måte som lederne i Boston, selv om fotball er en anen idrett?
- Veldig mye av det samme. Du kommer alltid bedre ut dersom du har en slags statistisk analyse kombinert med dine vurderinger. Damien Comolli er definitivt av samme ulla som Theo Epstein.

Hva sier analysen om spillertroppen?
- Den mest opplagte konklusjonen man kan trekke er at vi har en mye yngre spillerstall enn vi hadde på samme tid i fjor. Hvis dere så troppen mot slutten av forrige sesong, var det mye positivt å notere seg da Kenny Dalglish hentet opp folk fra akademiet.

Luis Suarez er en slags hissig personlighet med stort talent. Er han europeisk fotballs Manny Ramirez?
- Jeg vet ikke om jeg vil si Manny Ramirez. Han er bemerkelsesverdig, spennende spiller som tydelig kan utgjøre en forskjell i en kamp alene. Det var en spiller Damien hadde som transfermål i fjor. Han har helt klart vært alt det vi hadde håpet på.

Er målet å havne blant de fire beste og komme tilbake til Champions league?
- John har sagt at målsettingen er topp fire. Kenny Dalglish har kanskje sagt at vi kan vinne Premier League. Vi ønsker å se forbedringer. Å ende blant topp fire ville indikere det.

Hva gjør dere for å øke omsetningen internasjonalt.
- Vi gjør en felles innsats for å øke speiderbudsjettet internasjonalt. Videre er en av grunnene til at vi har et samarbeid med Lebron James hans popularitet i Asia. Vi trodde han kunne hjelpe oss med å skaffe inntekter. Uten å være spesifikk om hvor vi gjør det, så ønsker vi å bygge infrastruktur i Asia og som organisasjon å skaffe inntekter der.

- Vi er også i forhandlinger med ny draktprodusent og vi har hatt noen interessante diskusjoner om en navnerettighetsavtale for et nytt stadion i Liverpool dersom vi ønsker å ta den retningen. Neste uke har vi møter i Shanghai med en rekke internasjonale selskap. LeBron skal promotere sitt varemerke, så vel som vårt.

- Vi ser også på muligheten til en turné i Nord-Amerika neste sommer, forhåpentligvis med en kamp på Fenway Park.

Det har tidligere vært antydet at Warrior skal overta etter Adidas fra og med neste sesong, men foreløpig har det ikke kommet noe offisielt fra Liverpool om en ny draktprodusent.