Ikke bare gode minner fra Portugal

Kenny Dalglish har ikke bare gode minner fra Portugal. Hans eneste utvisning i karrieren kom nemlig i en kamp mot Benfica på Estadio da Luz i november 1984.

Nå returnerer Dalglish til Portugal, i håp om å avansere til kvartfinalen i Europa League på Bragas bekostning. Liverpool er ubeseiret på sine siste 13 kamper i Europa. En kamprekke som strekker seg helt tilbake til april i fjor. De røde har spilt seks bortekamper siden sist de tapte på bortebane i Europa.

Liverpools statistikk mot portugisiske lag er heller ikke å kimse av. De røde har kun tapt fire av totalt 16 kamper mot portugisisk motstand. Samtlige tap har kommet i kamper mot Benfica. Porto og Boavista er klubber som har måttet bite i gresset for Liverpool etter årtusenskiftet.

Braga er imidlertid ingen lettvekter. De slo Arsenal 2-0 på hjemmebane i november, og var ikke langt unna å danke The Gunners ut av Champions League i gruppespillet. De tapte dog 6-0 på Emirates. Braga slo ut Celtic i kvalifiseringen til Champions League, og danket deretter ut spanske Sevilla.

Bragas lag har imidlertid blitt svekket av et par spilleravganger. Matheus, som gjorde begge målene i 2-0 seieren over Arsenal, har forlatt klubben til fordel for ukrainske Dnipro, mens forsvarsspilleren Moises har sluttet seg til Al-Rayyan i Qatar.

Liverpool må imidlertid se opp for spilleres om Alan, Custodio og Hugo Viana.