Ingen andre kandidater

Administrerende direktør Ian Ayre understreker at klubben ikke hadde andre kandidater til stillingen som manager enn Kenny Dalglish. Skotten har gitt fansen troen tilbake.

- Det var en lett avgjørelse ut fra det ståstedet at det ikke fantes andre kandidater, sier Ayre til LFC TV om kunngjøringen av at Kenny Dalglish nå er klubbens manager fram til 2014.

- Under de siste månedene har vi hatt muligheten til å arbeide sammen, eierne, Kenny, Damien og meg selv og alle har kunnet se hva Kenny og Steve Clarke har fått til.

- Når noe slikt skjer gjelder det bare å bli enige. Vi har håndtert dette privat og personlig, slik vi sa vi kom til å gjøre det, og nå er alt på plass.

- Jeg er ikke overrasket over hva han har oppnådd. Det er forbløffende at han har fått oss dit vi er i dag, men en innen fotballen som jeg respekterer høyt sa en gang til meg at hvis jeg skulle velge en manager da burde jeg velge en vinnertype. Det er hva Kenny er.

- Over lang tid har vi behøvd folk er som virkelig forstår hva denne klubben dreier seg om og hva den betyr for våre fans. Hva som gjør den annerledes enn andre klubber. Kenny kjenner til dette ut og inn og jeg mener det er en avgjørende kvalitet å ha. Han vet hva som betyr noe i Liverpool og hva som må gjøres med Liverpool.

- Jeg tror ydmykhet er noe annet som Kenny tar med seg. Han behøver ikke å bevise noe for noen innen fotballen annet enn for seg selv, men samtidig behandler han alle på samme nivå og med samme respekt enten du er på toppen eller i bunnen av bransjen. Han behandler alle likt. Jeg tror du kan se det på måten han omgås spillere på og utenfor banen, måten han omgås fansen, at han har stor ydmykhet og i en klubb som Liverpool er det en viktig egenskap å ha.

- Jeg har sittet de siste par sesongene ved siden av ham på kamper og for meg er det ingen tvil om at han fortsatt har kunnskapen, lidenskapen og det drivet som skal til.

- De arbeider allerede meget bra sammen som et team, fortsetter Ayre om Dalglish, Steve Clarke og Damien Comolli. – Det er til deres heder at hver enkelt er en ekspert på sitt felt, men ingen tenker på seg selv. De respekterer hverandre og hva de gjør, og utgjør et utmerket team. Jeg er ikke sikker på hvordan det er med språket med to skotter og en franskmann, men de synes å fikse det også.

- John W. Henry og Tom Werner sendte for noen dager siden en e-mail til Kenny, og selv om det ikke vil være passende av meg å gå i detaljer på hva som ble skrevet der var det ingen tvil om hvor mye respekt de hadde for ham og hvor mye de ønsket å støtte ham, Steve og alle andre i deres nye roller. Det er svært viktig at du har respekten og støtten til de som står bak deg, og han vil ha fått det helt klart fra John og Tom og som jeg er sikker på at de vil gjenta når de kommer hit denne helgen.

- Jeg tror vi er aller mest fornøyd på vegne av fansen. Bill Shankly sa en gang at “Liverpool var som laget for ham og han var som laget for Liverpool”, og selv om det ikke er ofte du kan sammenligne Shankly med noen andre, i forhold til Kenny synes jeg det er passende.

- Det har vært helt klart fra begynnelsen at Liverpools fans stod bak Kenny og han har belønnet dem for deres støtte og lojalitet og vil fortsette med å gjøre det. Du føler optimismen og engasjementet, og mer enn noe annet har Kenny gitt fansen troen tilbake. Dette er en stor dag for klubben.