Ingen Hillsborough-debatt før i oktober

Regjeringen har lovet at saker som får inn mer enn 100000 underskrifter skal opp til debatt i House of Commons. Saken om Hillsborough-dokumentene kommer ikke opp før i neste måned.

I august ble det satt opp en underskriftskampanje for å få frigitt alle dokumentene etter Hillsborough-tragedien da det ble meldt at at Home Office kom til å anke avgjørelsne om at alt skulle frigis. Underskriftskampanjen nådde 100000 underskrifter, og regjerningen har lovet at alle saker som når det tallet skal debatteres i House of Commons. 

Ifølge Liverpool Echo er det nåt klart at debatten om frigivelsen av diverse Hillsborough-dokumenter ikke vil bli tatt opp før i neste måned etter at parlamentsmedlemmer har klaget over problemer med det nye systemet.

Den såkalte backbench business committee, som kontroller tidsplanen til House of Commons, ble ikke konsultert om driften av det nye systemet. Styreleder Natascha Engel utelukker en rask vurdering av underskriftskampanjen, men ganske mange problemer skal være håndtert.

Det utelukkes at Hillsborough-saken blir debattert på et tilgjengelig tidspunkt denne måneden. Debatten må vente til etter partienes landsmøter i oktober.

Dan Roan i BBC skriver på twitter at søknad om en debatt er satt til tirsdag.