Istanbul-film med verdenspremiere i Liverpool

Filmen Will, der Liverpools Champions League-triumf i 2005 står sentralt i handlingen, vil ha verdenspremiere på Odeon i Liverpool One den 16.oktober. Fem dager senere vil filmen rulle på kinoer over hele verden.

Skuespillerne Bob Hoskins og Damian Lewis vil være blant publikum når dramakomedien har verdenspremiere. Kenny Dalglish, Steven Gerrard og Jamie Carragher figurerer i filmen, som handler om foreldreløse Will Brennan som rømmer fra barnehjemmet han bor på for å reise til Istanbul og se de røde spille i finalen. Dette gjør han for å hedre sin avdøde far.

Da filmen ble skrevet var det ikke gjort med noen spesifikk klubb i tankene, men så snart den amerikanske regissøren Ellen Perry ble klar over Liverpools utrolige comeback i Istanbul, falt valget på Anfield-klubben.

- Jo mer jeg lærte om denne finalen og denne klubben, jo mer perfekt virket det som bakgrunn for Wills reise. Hymnen «You'll Never Walk Alone» beskriver Wills historie, som handler om aldri å gi opp, og aldri svikte dine venner og din familie, og alltid forsøke å gjøre ditt beste. Det er ikke noe dårlig livsmotto, sier Perry til Liverpool Daily Post.

- Det finnes selvsagt mange andre store klubber i Europa og verden. Men Liverpool passet best. En Istanbul-film passet enda bedre, legger hun til.

Kenny Dalglish innrømmer at han slet med å huske replikkene sine under filminnspillingen, mens Steven Gerrard ikke følte seg helt komfortabel som skuespiller han heller.

- Det var vanskelig, for jeg følte meg ikke trygg. Jeg gjorde mitt beste, så får vi se hvordan resultatet har blitt, sier han.