Johnson grunnen til at Arbeloa dro

I et intervju med The Guardian avslører Alvaro Arbeloa at han forlot Liverpool fordi Anfield-klubben hentet inn Glen Johnson.

- Vi klarte ikke å komme til enighet om å fornye kontrakten min i Liverpool, og så viste Real Madrid interesse. Samtidig betalte Liverpool £17M for Glen Johnson. Det var helt klart for meg. Liverpool hadde kjøpt en høyreback, og vi hadde ikke kommet til enighet. Det kunne ikke bli noe annet utfall. Dersom Liverpool ikke hadde kjøpt Johnson, er jeg ganske sikker på at jeg ville ha blitt i klubben, forteller Arbeloa.

- Jeg var mye mer populær blant Liverpool-fansen enn jeg gjorde meg fortjent til. Jeg ser på Xabi Alonso, som var der i fem år og var sentral på laget. I sin siste sesong var han Liverpools beste spiller. Når han var ute av laget, savnet vi han mer enn vi savnet Gerrard og Torres. Han var nøkkelspilleren. Det er normalt for slike spillere å bli elsket av fansen. Men at de skulle ha slik sansen for meg som kun var der i to og et halvt år, er noe jeg setter stor pris på.

Journalisten konfronterer Arbeloa med at han og Xabi Alonso forlot klubben, men blir fortsatt beundret av fansen, mens Fernando Torres opplever det stikk motsatte.

- Det er vanskelig å få fans til å forstå visse ting, og spesielt gjelder dette Liverpool-supportere som er så lidenskapelige. Dersom Torres ikke hadde gått til Chelsea, men for eksempel til Inter, ville kanskje ikke supporterne ha reagert på samme måte. Jeg vet ikke, men jeg tror ikke de ville ha reagert så sterkt da. Noen ganger må man også ta i betraktning måten en klubb selger historien om en spillers avgang på. Det avhenger av en rekke faktorer. Jeg har snakket med Fernando, og han er såret over måten det ble gjort på. Når sant skal sies, så ble det ikke håndtert på noen god måte.

- Det er trist. El Nino var perfekt fra begynnelsen av. Hen ble en yndling hos fansen. De elsket ham så høyt, og han elsket dem så høyt. Det er synd det ble slik. Det samme skjedde i Atletico, når han nådde et punkt hvor han følte det ikke var noen annen mulighet. Da reiste han derfra også. I Liverpool var det gode spillere som forlot klubben, og erstatterne var ikke de som folk hadde håpet på. Prosjektet der var ikke så attraktivt lenger. Det fikk ham til å legge følelsene tilside og ta avgjørelsen.

- Liverpool er en spektakulær klubb å spille for. Klubben har alt. Men den mangler kanskje de økonomiske musklene til å kjempe med de største klubbene. Klubben har en fantastisk historie, og fortjener å komme tilbake i toppen.

- Språket i Liverpool var vanskelig. Det var ikke lett å forstå Carra og Stevie. Men til slutt fikk du tak på det. Jeg elsket Liverpool. Jeg likte London også. Jeg dro ofte dit når jeg hadde fri. Men jeg vet Fernando Torres synes det er for mye trafikk der.