Jones' sønn alvorlig syk igjen

Brad Jones mistet store deler av februar fordi hans sønn Luca igjen har blitt rammet av leukemi. Keeperen takker for utmerket støtte fra Liverpool FC i en vanskelig tid.

Brad Jones’ 5 år gamle sønn, Luca, måtte gjennom en stamcelletransplantasjon i september, tre måneder etter at han hadde fått diagnosen leukemi. Kreftdiagnosen førte til at Brad Jones trakk seg fra Australias VM-tropp sist sommer for å være hos sin sønn. Familien håpet at gutten nå var frisk, men i midten av februar måtte Luca tilbake på sykehus. Intensive kjemoterapiundersøkelser avdekket at leukemien hadde kommet tilbake.

Brad Jones har ikke sittet på Liverpools innbytterbenk etter at han kom hjem fra Asiamesterskapet i slutten av januar. Noe av forklaringen er syk sønn. Liverpool tilbød Jones å bli værende i Frankrike hvor sønnen får behandling. Nå er 30-åringen utlånt til Derby, men han reiser likevel så ofte han kan til Frankrike.
- Jeg fikk rede på det (diagnosen) to uker etter at jeg returnerte fra Asiamesterskapet. Det var hardt å gå på trening når du ser Luca slik. Jeg tilbrakte mye av februar i Frankrike. Liverpool tilbød meg å bli værende der og trene med en fransk klubb dersom jeg trengte det. Vi kjenner imidlertid planene med Luca nå. Ting har roet seg litt, men jeg reiser fremdeles over så ofte jeg kan, sier Brad Jones til Sunday Times.

Brad Jones håper at folk registrerer seg for å gi blod og donere stamceller.
- Det handler om å få folk til å registrere seg. Mange har behov for transplantasjoner og det er tydelig ikke mange nok donorer, så vi forsøker å spre budskapet.

Halvparten som trenger en transplantasjon finner ikke en match. Luca fant en i Spania i fjor, men trenger en ny nå.
- Luca er skuffet over å være tilbake på sykehus. Han tilbrakte bare fem uker hjemme før han måtte tilbake. Han forstår ikke hele historien, men han har vært meget god fordi han vet hva som forventes og han har sett de samme menneskene.

- Legen sier bestandig at det er en mulighet for at det vil komme tilbake. Vi håpet at det ikke ville skje, men uheldigvis så har det det. De sier at noen har tre transplantasjoner og vil overleve, så det er ikke verdens ende, men det er et stort tilbakeslag i hans rehabilitering.

- Legene er meget fornøyd med hvordan han har reagert på medisinene så langt, men det gjelder fortsatt å vente og se hvordan det vil gå på lang sikt.

- Sist gang var han inne fra juni til november, så vi antar det vil bli svært tilsvarende. Det vil trolig gå fem måneder, noe mindre vil være bonus.

Brad Jones forklarer at han og hans kone er roligere denne gang.
- Vi har mer kunnskap nå. Første gang var det bare forferdelig. Jeg visste ikke hva jeg skulle tro, jeg visste ingenting om dette. Nå vet vi alt – om legene, sykehuset og vi vet hva som skal skje og hvilke tester som må utføres. Likevel er det forferdelig fordi vi, og spesielt Luca, trodde det var over.